Spinazzola progovorio o propalom transferu u Inter: "Jadno je bilo to što su mi uradili"

Sve je bilo završeno, ali...

Spinazzola progovorio o propalom transferu u Inter: "Jadno je bilo to što su mi uradili"

Endin Čaušević

Leonardo Spinazzola ove zime trebao je karijeru nastaviti u dresu Intera, dok je u suprotvnom pravcu u Romu trebao ići Matteo Politano.

Klubovi su dogovorili razmjenu ovih igrača koji su se čak pojavili na ljekarskim pregledima, te fotografisali u dresovima novih klubova, ali je onda sve propalo.

Inter je odustao od ovog dogovora jer su vjerovali uspjeli dogovoriti dolazak Ashleyja Younga iz Manchester Uniteda zbog čega im je Spinazzola postao višak.

Oni su odustali od ovog dogovora iako je Spinazzola bio već na ljekarskim pregledima, a s druge strane Politano je čekao samo zeleno svjetlo da bude predstavljen kao novi igrač Rome, ali se to nikada nije desilo, te je on na kraju završio u Napoliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spinazzola je pregovorio o svemu što se dešavalo, te je poručio da je problem nastao kada su u Interu tražili od njega da uradi dodatne preglede. On se oporavio tada od povrede ligamenata koljena, ali je već tada znao da nešto nije u redu.

"Prvi ljekarski su prošli odlično, ali kada su rekli da žele dodatne testove odmah sam shvatio da nešto nije kako treba. Jadno je tražiti od igrača koji je odigrao 22 utakmice u sezoni i igrao za reprezentaciju Italije da radi tako nešto. Nisam htio pristati na to. Nakon sedam dana okrenuo sam novu stranicu i psihički se spremio kada sam se vratio u Romu. Odigrao sam srećom nakon toga nekoliko dobrih utakmica i sada sam ponovo onaj stari", poručio je Spinazzola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti