Suze, očaj, strah, panika na tribinama: Navijač uletio na teren i korner zastavicom pretukao golmana

Jezive scene stižu iz Turske

Suze, očaj, strah, panika na tribinama: Navijač uletio na teren i korner zastavicom pretukao golmana

A. Čaušević
Teme:

Dok traje Svjetsko prvenstvo u fudbalu za neke lige nema pauze, posebno se to odnosi na niže rangove kao što je slučaj sa turskom drugom ligom odakle danast stižu zaista jezive scene poslije kojih je prekinuta utakmica Goztepe - Altay. 

Sve je počelo kada je baklja navijača Altaya bačena među navijače Goztebea, a nakon toga je jedan od navijača utrčao u teren te korner zastavicom pretukao golmana Altaya, Ozana Guvenca.

Jedan od navijača domaćih je i ozbiljno povriješen nakon što ga je pogodila baklja te su ispod tribine odmah poslana dva kola Hitne pomoći, a na mjestu događaja je bio i golman Guvenc.

Navijač je utrčao na teren, uzeo korner zastavicu, te nekoliko puta ozbiljno sa leđa udario golmana poslije čega ga je uhapsila policija.

[twitter]https://twitter.com/gchahal/status/1596909878085550080[/twitter]

Tada je zavladala nevjerovatna panika i strah među svim prisutnim, a pojedni su i počeli plakati kada su ugledali u kakvom stanju se nalazi povrijeđeni navijač.

Oglasi

Bilo su to zaista jezive scene. Internetom je počeo i kružiti snimak kako se sa tribine navijača Altaya baca baklja prema domaćim pristalicama koja je mogla završiti tragično.

Prve informacije govore da je njegovo život ozbiljno ugrožen te je odmah prebačen u bolnicu na daljne ukazivanje pomoći. Neke od stravičnih fotografija pogledajte ovdje.

Golman Goztepea je prebijen korner zastavicom

Sve se to desilo u 22. minuti, a prema zvaničnom saopštenju utakmica će se nastaviti od 20. minute. Novi datum odigravanja utakmice bit će naknadno određen.

Poslije odluke u prekidu došlo je i do nereda u tunelu stadiona. Navodno su se sukobili igrači te treneri kao i klupski predstavnici dvije ekipe pa je policija morala intervenisati.

Na tribinama su vladale panika i strah, a mnogi su se i hvatali za glavu 

Inače, za domaću ekipu Goztepea ove sezone nastupaju i dvojica bh. internacionalca, Ajdin Hasić i Marko Mihojević, međutim niti jedan od njih nije bio u startnoj postavi. 

Top Komentari

user1647010875
Ovo nije baklja DEBILI, OVO JE SIGNALNA RAKETA ISPALJENA.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi