Grad Zenica nastavio kršiti sporazum, NK Čelik poslao urgenciju Općinskom sudu u Zenici
Klub s Bilinog polja istrajan je da dobije ono što mu po Sporazumu i pripada

Klub s Bilinog polja želi ono što mu pripada

Grad Zenica nastavio kršiti sporazum, NK Čelik poslao urgenciju Općinskom sudu u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nastavlja se jaz na relaciji NK Čelik i Gradske uprave odnosno Gradonačelnika Zenice. Sporno je to što Grad ne izmiruje obaveze po potpisanom sporazumu u novembru prošle godine.

S tim u vezi danas je klub se ponovo oglasio i objavio iznos za koji je klub uskraćen, ali su obavijestili i javnost da su poslali urgenciju Općinskom sudu u Zenici.

"Ovim putem administracija kluba želi upoznati javnost da je Gradska uprava Grada Zenica nažalost nastavila s kršenjem potpisanog sporazuma koji ima s NK Čelik Zenica, te propustila uplatiti i 7. ratu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje. Kao što je javnost od ranije upoznata, Grad je svakog 10. dana u mjesecu klubu dužan prebacivati 18.509,80 KM prikupljenih od zakupnina poslovnih prostora, a propuštanjem jučerašnje uplate, Gradska uprava je protuzakonito zadržala sredstva u iznosu 129.568,60 KM koja pripadaju našem klubu, a iznos kamata na današnji dan iznosi 3.937,26 KM".

Klub s Bilinog polja želi ubrzati predmet koji je na Općinskom sudu

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"U međuvremenu su pravni zastupnici NK Čelik Zenica poslali urgenciju Općinskom sudu u Zenici da što prije zakaže pripremno ročište obzirom da je klub zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica. Nažalost, umjesto da bude najveća podrška u procesu stabilizacije jednog od svojih simbola, Grad Zenica ostaje jedina prepreka na putu oporavka NK Čelik Zenica. Ipak, rukovodstvo i menadžment kluba ostaju pri čvrstom stavu da će bez obzira na prepreke ostati dosljedni i istrajni na putu do konačne pobjede, a to je zdrav klub s odblokiranim računom", kazali su iz NK Čelik.

Zeničani u nedjelju počinju sezonu u Drugoj ligi FBiH, a prvi meč će odigrati protiv Stupčanice u nedjelju od 17 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Matic
Vratite nam Celik a uzmite politicki projekat takozvani veleeez iz sela vrapcici sa planine Velez u blizini listice.
1 14
Brazuka
Dosadni ste. Igrate 5 ligu a mrzite sviju jer ste bolesnici.
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi