Građani Poznana u strahu od reprize nereda iz Vogošće

Meč visokog rizika

Građani Poznana u strahu od reprize nereda iz Vogošće

Prošlosedmična utakmica Sarajeva i Lecha je, u neku ruku, ostala u sjeni navijačkih nereda koji su se noć ranije odvijali u Vogošći.

Ova dva kluba se ponovo sastaju sutra, a lokalno stanovništvo u Poznanu utakmicu čeka u strahu od reprize nereda koji su se desili u glavnom gradu naše zemlje.

O svemu tome brigu vodi i poljska policija, koja će biti specijalno angažovana za ovaj meč. Poljski mediji navode da će na dan utakmice red u Poznanu zavoditi čak 900 specijalaca.

Zadatak policije će biti čuvanje navijača Sarajeva u ovom poljskom gradu, njihov siguran dolazak na utakmicu i odlazak nakon njenog završetka. Osim toga, vodit će se računa i o sigurnosti lokalnog stanovništva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj susret je proglašen utakmicom visokog rizika, a predviđa se da će na INEA stadionu biti oko 30 hiljada ljudi. Prema najavama poljskih medija, utakmici će prisustvovati 300 do 400 navijača bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti