Gradina i Tomislav izborili plasman u Prvu ligu FBiH

Završeno doigravanje

Gradina i Tomislav izborili plasman u Prvu ligu FBiH

E. Čaušević

Fudbaleri Gradine i Tomislava kroz baraž uspjeli su da izbore plasman u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Gradina je danas na svom terenu s ubjedljivih 5:1 pobijedila Borac iz Jelaha u revanš utakmici. U prvom meču rezultat je bio 1:1, a klub iz Srebrenika je danas slavio sa 5:1 i plasirao se u Prvu ligu.

Gosti iz Jelaha odlično su počeli utakmicu i poveli su u 36. minuti kada je Đedović pogodio mrežu Gradine za 1:0.

Međutim, u finišu prvog poluvremena domaći su poravnali na 1:1. Gosti su prije toga ostali s igračem manje jer je Subašić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Nakon toga U 45. minuti Gradina je izjednačila na 1:1, a mrežu kluba iz Jelaha zatresao je Andrić.

U drugom dijelu Gradina je u potpunosti nadigrala Borac. Domaći su do drugog gola došli u 66. minuti, a ovaj put gol je zabio Hasanbegović.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije bilo je 3:1 za Gradinu, a gol postiže Isanović. U 72. minuti Gradina je povela sa 4:1 kada se u listu strijelaca uspio upisati Muminović.

Konačnih 5:1 u samom finišu utakmice postavio je rezervista Almir Omerović. Gradina se tako uspjela vratiti u Prvu ligu FBiH.

Tamo će im se pridružiti i Tomislav koji je danas u revanš meču sa 2:0 na svom terenu pobijedio Podgrmeč.

Tomislav je i u prvom meču u Sanskom Mostu pobijedio sa 1:0, a danas su uspjeli da ovjere plasman u Prvu ligu FBiH.

Domaći su poveli već u šestoj minuti kada je strijelac bio Petrović. No, najbolji trenutak utakmice vidjeli smo u 25. minuti.

U centru pažnje našao se Josip Stipić koji je postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za 2:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Tomislav je početkom drugog poluvremena mogao i do 3:0, ali je Kukavica promašio penal, odnosno Hamzabegović je to odbranio.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Doigravanje za Prvu ligu FBiH, revanši:

Gradina - Borac Jelah 5:1
Tomislav Podgrmeč 2:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi