Gradonačelnik Budimpešte: Da imam moć, ne bih dozvolio prisustvo publike na utakmici
FOTO - EPA

Superkup Evrope

Gradonačelnik Budimpešte: Da imam moć, ne bih dozvolio prisustvo publike na utakmici

A. Beganović

Gradonačelnik Budimpešte Gergely Karacsony istakao je da se protivi održavanju utakmice Superkupa sa prisustvom navijača.

Bayern i Sevilla će sutra u Budimpešti odigrati meč Superkupa na kojem će biti prisutno 20.000 gledalaca.

Evropska fudbalska federacija već ranije je donijela tu odluku uz odobrenje od strane premijera Vlade Viktora Orbana.

Međutim, epidemiološka situacija u Mađarskoj, pogotovo u Budimpešti, se naglo pogoršala pa gradonačelnik ovog grada smatra da se radi o lošem potezu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da imam zakonske mogućnosti da donesem odluku, ne bih dozvolio da se utakmica igra uz prisustvo publike. Međutim, nemam. Odgovornost je na onima koji imaju moć donošenja odluka", izjavio je radonačelnik Budimpešte Gergely Karacsony.

Podsjetimo, UEFA Superkup vidi kao "pilot projekat" za povratak gledalaca na tribine. No, Institut Robert Koch klasificirao je Budimpeštu kao rizično područje zbog sve većeg broja pozitivnih na koronavirus, a Bavarska je juče pooštrila pravila karantena za povratnike sa ovog područja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Mrs klosaru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti