Gradonačelnik Leicestera spremio nagrade za fudbalere Lisica

Ulice u Leicesteru će nositi imena heroja grada

Gradonačelnik Leicestera spremio nagrade za fudbalere Lisica

Endin Čaušević

Ekipa Leicestera ove sezone je najveće iznenađenje u engleskom, ali i evropskom fudbalu.

Leicester je na korak od osvajanja titule prvaka Engleske, a prošle godine u ovo doba su se grčevito borili za opstanak u najjačem rangu engeskog fudbala.

Lisice su oduševile cijeli svijet, a čak je i gradonačenik Leicestera, Sir Peter Soulsby, obećao nagrade za fudbalere ove historijske generacije.

"Ono što oni rade ove sezone je nevjerovatno, ne mogu vam opisati koliko sam sretan. Ja sam obećao sebi, a i svima da ću dati svoj maksimom kako bi ulice u ovom gradu nosile imena fudbalera Leicestera. To je moja nagrada za njih", rekao je Soulsby.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja Premiershipa ostalo je još šest kola, a Leicester je i dalje lider na tabeli sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi