Gradski stadion u Bijeljini uskoro dobija reflektore

FK Radnik najavio radove

Gradski stadion u Bijeljini uskoro dobija reflektore

Infrastruktura je velika boljka Premijer lige i bh. fudbala u globalu, odavno je svima jasno.

Klubovi se, ipak, trude koliko-toliko "uljuditi" svoje stadiona i unaprijediti ih da oni ispunjavaju barem minimalne uslove za odigravanje utakmica.

Jedan od problema Premijer lige jeste i što se na značajnom broju stadiona jednostavno ne mogu igrati večernje i noćne utakmice, bez obzira na, recimo, visoke temperature tokom ljetnih dana i to zbog jednostavnog razloga - nedostatka reflektora na stadionima.

Uskoro bi se, međutim, broj takvih stadiona trebao smanjiti.

Bijeljinski Radnik je jučer saopštio da bi na stadionu ovog kluba uskoro trebali biti postavljeni reflektori, što bi značilo da će Gradski stadionu u Bijeljini postati osmi stadion u PL na kojem se mogu igrati noćne utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Bijeljini je održan sastanak FK Radnik, predstavnika NFS BiH, te čelnika gradske uprave Bijeljine na kojem je dogovoreno da se u što skorijem roku krene sa postavljanjem reflektora na Gradskom stadionu", poručili su iz FK Radnik.

Iz kluba su istakli i da bi izvođenje radova trebalo početi za mjesec dana, tako da bi se u Bijeljini noćne utakmice trebale igrati već ove sezone.

Top Komentari

magistar
Reflektore pravite za Prvu ligu Republike Srpske? Čujem da planirate i još jednu tribinu, pa ni na ovoj nemate više od 300 gledalaca. Želi bože bačenih para, bolje da ste doveli dva igrača i pokušali opstati u ligi
0 2
milivoje
Sastancite vi od januara,oca vam jebem,savez napolje!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi