Biser u centru Podgorice: Pogledajte kako izgleda stadion na kojem će Zmajevi večeras igrati

Ima kapacitet oko 11.000 mjesta

Biser u centru Podgorice: Pogledajte kako izgleda stadion na kojem će Zmajevi večeras igrati

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igrau Podgorici protiv Crne Gore u okviru trećeg kola grupne faze Lige nacija.

Za Zmajeve ovo je već treća utakmica u posljednjih sedam dana, a sigurno je da se svi nadaju da će bh. tim nastaviti seriju dobrih rezultata i sa tri boda napustiti Podgoricu.

Bosna i Hercegovina nakon dva kola ima četiri boda, odnosno jedan bod više u odnosu na večerašnjeg rivala. I u Podgorici smatraju da je BiH večeras favorit, ali jasno je da će naši reprezentativci to itekako morati opravdati na terenu.

Zmajevi su u glavni grad Crne Gore doputovali jučer i sinoć su odradili trening na Gradskom stadionu u Podgorici.

Stadion se nalazi u samom centru ovog grada i prijatno je iznenađenje za sve koji ga posjete iako baš na prvi pogled i ne ostavlja takav utisak. No, zbog raznih lokala koji se nalaze s vanjske strane stadiona ne vlada sablasna atmosfera kao na većini stadiona u našoj zemlji.

Zbog toga ovaj stadion "živi" cijele godine, a zbog odlične lokacije ga je jednostavno nemoguće "izbjeći". I sam stadion je u dosta dobrom stanju s obzirom da je izgrađen 1947. godine, ali je renoviran nekoliko puta, a posljednji put 2007. godine.

Oglasi

I travnjak na ovom stadionu je u dosta dobrom stanju. Iako se mogu vidjeti neka sitna oštećenja jasno je da su organizatori učili sve da on večeras bude maksimalno spreman za meč i u tome su poprilično uspjeli.

Blizina tribina daje poseban osjećaj igračima, a akustičnost stadiona garantuje fantastičnu atmosferu. Nadamo se da ćemo na kraju mi imati više razloga za slavlje i s tri boda napustiti Podgoricu što bi bio sigurno odličan rezultat.

Kapacitet ovog stadiona je oko 11.000 i mnogi smatraju da će večeras biti ispunjen skoro do posljednjeg mjesta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Očekuje se i veliki broj navijača iz Bosne i Hercegovine, te se smatra da će naši reprezentativci imati podršku više od 500 navijača.

Podsjećamo, utakmica između Crne Gore i Bosne i Hercegovine igra se večeras od 20:45 sati.

Top Komentari

bk123
ovo nije ni b od bisera...više neka rugoba
3 2
Nizace
Grbavica je Nou Camp za ovo čudo ???????, a da ne govorim o Bilinom polju! To je vec premašilo sve stadione u BiH. Mosa likCe
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi