Historijski transfer u Srbiji: Iz Druge lige u Ligu petice

U klubu oduševljeni, mladi nogometaš u novom izazovu

Historijski transfer u Srbiji: Iz Druge lige u Ligu petice

S. Mlaćo
Veoma zanimljiv transfer dolazi iz Srbije. Naime, član drugoligaša Grafičara karijeru će nastaviti u Ligi petice, što je zaista nešto što se rijetko dešava.

Radi se o Senegalcu Fallou Fallu koji iz Grafičara odlazi u francuski Reims. Ovaj 18-godišnjak je već dogovorio sve uslove i potpisao ugovor, te sada kreće u nove izazove.

On je u Grafičaru, inače filijali Crvene Zvezde, igrao sjajno u prvom dijelu sezone i dao veliki doprinos u osvajanju drugog mjesta.

Sa Reimsom je potpisao ugovor do 2027. godine i radi se o prvom transferu u historiji nogometa u Srbiji iz drugog rangu u neki od klubova Lige petice.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što će jedan naš fudbaler pravo iz Prve Lige Srbije da nastavi karijeru u jednom od najkvalitetnijih prvenstva u Evropi. To je priznanje ne samo za Fallou, koji je vanserijski talenat, već i za naš klub koji ove godine proslavlja vijek postojanja“, rekao je predsjednik Grafičara Slobodan Govedarica.

U Grafičaru nisu krili zadovoljstvo. Svjesni su posla koji su napravili sa mladim nogometašem.

Oglasi

“Zadovoljstvo nam je da potvrdimo i ozvaničimo najveći transfer u historiji RFK Grafičar i ujedno prvi prelazak jednog igrača iz Mozzartbet Prve lige Srbije u ligu velike petorke! Ponosni smo na to što je naš supertalentovani štoper Fallou Fall potpisao ugovor sa fudbalskim klubom Stade de Reims iz Francuske, gde će nastaviti da gradi svoju karijeru.

Fallou Fal (18) igra na poziciji centralnog beka, a za svega šest mjeseci u seniorskom pogonu Grafičara uspio je da učvrsti svoje mjesto u prvom timu i pokaže izuzetan kvalitet i talenat. Ove sezone je igrač iz Senegala odigrao 14 mečeva, proveo je 1.360 minuta na terenu, postigao je jedan gol i u velikoj mjeri doprinio da jesenji dio takmičenja završimo na visokoj drugoj poziciji na tabeli.

Fall, hvala ti na svemu prikazanom u našoj ljubičastoj porodici i želimo ti mnogo sreće i uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da te čekaju samo najveće stvari, jer si ih zaslužio! Bonne chance“, stoji u objavi ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zaista se radi o transferu o kojem će se pričati. Drugi rang Srbije sada će dobiti dodatnu ocjenu, a mladi nogometaši veću vrijednost. Zavidjet će Grafičaru timove iz elitnog ranga, ali svi na kraju moraju biti sretni i zadovoljni.  Nogomet je već odavno veliki biznis, mladi nogometaš već odavno sa tek 17-18 godina prave velike transfere.

Nadamo se da će se slično početi dešavati i u našoj zemlji, iako nam zvuči nevjerovatno da neki nogometaš iz npr. Prve lige FBiH karijeru nastavi u klubu iz Lige petice. Rijetko, gotovo nikako, se to desi i iz Premijer lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi