Brutalna kazna prijeti Ramosu, ali čini se da će se izvući

Nakon crvenog kartona

Brutalna kazna prijeti Ramosu, ali čini se da će se izvući

E. Ganibegović

PSG je prije tri dana u 10. kolu Ligue 1 remizirao rezultatom 0:0 na gostovanju kod Reimsa.

S obzirom na to šta smo gledali na stadionu Auguste-Delaune PSG može biti zadovoljniji ovim rezultatom, jer je Reims pokazao više i imao više šansi za pobjedu.

Uz sve to, od 41. minute su imali igrača više nakon što je isključen Sergio Ramos. Španski defanzivac je prvo dobio žuti karton, a odmah nakon toga i drugi zbog salvi protesta koje je uputio sucu.

Što se tiče kazne koju će dobiti, sve zavisi od toga šta će pisati u zapisniku. Francuski mediji pišu da mu prijeti kazna čak i do sedam utakmica suspenzije.

Kako tvrde novinari RMC Sporta, Gaillouste je u izvješću napisao da je Ramos eliminisan zbog "agresivnog" ponašanja, bez dodavanja drugih detalja, poput izraza koje je koristio Ramos na španskom jeziku.

Pod tim uslovima postoje šanse da fudbaler neće biti sankcionisan maksimalnom kaznom, navodi Daily Mail.

Neslavan rekord Sergija Ramosa

Karton viđen u utakmici protiv Reimsa bio je 28. u karijeri Ramosa. Dijeli samostalni rekord igrača koji je napustio teren zbog crvenih kartona, najčešće u 21. stoljeću. Sastoji se od 26 kartona dobivenih u dresu Real Madrida i 2 već u dresu PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Drugi na ovoj nepopularnoj listi je Rafael Marquez s 21 crvenim kartonom i Felipe Melo s 20 isključenja u karijeri.

Zanimljivo - Ramos nikada nije nikada dobio crveni karton u dresu reprezentacije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi