Naklonite se majstoru: Zatresao je mrežu sa 60 metara, ali svoju

Austrijska Bundesliga

Naklonite se majstoru: Zatresao je mrežu sa 60 metara, ali svoju

E. Ganibegović

Nevjerovatnoj situaciji svjedočili smo u prvom razredu austrijskog fudbala.

U 11. kolu austrijske Bundeslige posljednjeplasirani Ried je konačno stigao do druge pobjede u sezoni i to na gostovanju kod WOlfsbergera.

Leo Mikić je doveo goste u vodstvo u 17. minuti, da bi još jedan Hrvat, Tin Plavotić, uduplao vodstvo 16 minuta kasnije.

I drugo poluvrijeme je igrom pripalo gostima koji su na kraju zasluženo kući ponijeli sva tri boda, no u prvoj minuti sudijske nadoknade nestvarna scena.

Defanzivac Rieda Matthias Gragger je sa 60 metara uspio postići sjajan autogol. Htio je vjerovatno da vrati loptu do svog golmana i tako sačuva koju sekundu vremena, ali je to uradio na užasan način.

Uostalom, facijalna ekspresija Sahin-Radlingera, golmana Rieda, dovoljno govori o tome šta misli o potezu svog saigrača. Pogledajte.

"Zašto je to učinio?", "Vjerojatno postoji razlog zbog kojeg mrzi svog golmana", "Iskreno, bila je to fantastična egzekucija" ili "Ili je kockao ili je jako loš" samo su neki od komentara korisnika interneta.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Inače, za nesretnog Graggera ovo je bila tek druga utakmica u ovoj sezoni. Može biti makar sretan što je njegov tim na kraju upisao trijumf, pa njegov autogol nije utjecao na konačan ishod utakmice.

Ried je i dalje posljednji s osam bodova koliko ima i Altach, te imaju najgori napad u ligi sa samo osam postignutih pogodaka. 

Top Komentari

w41k3r
Odigrao brat oba daju i uzeo stvar u svoje ruke da rijesi hahaha
0 0
Klicko
@Mostarac94 jes uplatio ovo tebra??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije