Srbi se pojavili na pressici, Švicarima pukao film: "Dosta više!"

Granit Xhaka je odgovarao na pitanja

Srbi se pojavili na pressici, Švicarima pukao film: "Dosta više!"

A. Čaušević

Iako je ostalo još šest dana to tok duela već sada se može reći da je utakmica Švicarska - Srbija među onim koji se najviše iščekuju na ovogodišnjem Mundijalu, posebno se to odnosi na naše istočne komšije koji su željni osvete za poraz na prvenstvu u Rusiji prije četiri godine. 

U prvom kolu selekcije Švicarske i Srbije su ostvarile polovičan učinak. Švicarci su sa minimalnih 1:0 pobijedili Kamerun, dok je srbijanska selekcija poražena od Brazila sa 2:0.

Naredni izazovi su u ponedjeljak kada će Srbi odmjeriti snage protiv Kameruna, dok Švicarce čeka duel protiv Brazila.

Inače, pred duel prvog kola u ovoj grupi bilo je poprilično napeto na pressici i to prvenstvno zbog srbijanskih novinara.

Naime, na press-konferenciju na kojoj se pojavio Granit Xhaka došlo je i nekoliko srbijanskih novinara koji su odlučili da postavljaju škakljiva pitanja.

"Srbija ima veoma jaku reprezentaciju, sa dosta kvlaiteta i došli su ovdje da prođu dalje. Mi smo profesionalci, ne igramo ovo Svjetsko prvenstvo da promijenimo historiju", kazao je Xhaka na jedno od brojnih pitanja koje su mu postavili srbijanski noviari.

Oglasi

Brojna pitanja su više iznervirali direktora medija švicarske reprezetnacije koji je u jednom trenutku odbrusio srbijanskim ovinarima:

"Dosta više. Mi smo ovdje da igramo protiv Kameruna, sljedeći duel je protiv Brazila. O Srbiji ćemo kada dođe vrijeme za to", poručio je direktor medija u reprezentaciji Švicarske.

Xhaka i nije omiljen tip u Srbiji, prvenstveno zbog njegovih kosovskih korijena. Bijes tamošnje javnosti izazvao je prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tada su Švicarski u direktnom duelu za prolazak dalje slavili sa 2:1, a odlični veznjak je nakon postignutog gola rukama je signalizirao dvoglavog orla što je inače simbol Velike Albanije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kuglice su ponovo spojile srbijansku i švicarsku reprezentaciju u istu grupu. Njihov međusobni duel je na programu u petak, a vrlo lako bi se moglo desiti i da bude odlučujući za prolazak u osminu finala. 

Pozicija  Reprezentacija Broj utakmica Bodovi Gol-razlika
1. Brazil 1 3 2:0
2. Švicarska 1 3 1:0
3. Kamerun 1 0 0:1
4. Srbija 1 0 0:2

Mečevi drugog kola grupe G na programu su u ponedjeljak. Snage će odmjeriti Kamerun - Srbija i Brazil - Švicarska.

Top Komentari

AlphaStrong
Kakve istočne komšije? Prije istočni dušmani...
6 3
Kladionicar_iz_mira
Kakvi iskompleksirani smarači više. Ljudi vječno žive u prošlosti. Nevjerovatno!!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi