FIFA pokrenula postupak protiv Srbije zbog zastave Kosova, stigla i oštra reakcija

"Svjetsko prvenstvo je događaj radosti i jedinstva i treba da šalje poruke nade i mira"

FIFA pokrenula postupak protiv Srbije zbog zastave Kosova, stigla i oštra reakcija

Esmer Oštraković

Reprezentacija Srbije prije nekoliko dana odigrala je utakmicu u ovkiru 1. kola Svjetskog prvenstva i to protiv jednog od favorita za osvanje. Radi se o reprezentaciji Brazila koji je sa 2:0 ostvario pobjedu protiv Srbije.

Ipak, ova utakmica je ponovo došla u središte pažnje, a sve zbog fotografije koja se pojavila iz svlačionice Srbije.

Naime, kako tvrde inostrani mediji, FIFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije a sve zbog sporne zastave.

Zastava na kojoj je prikazano Kosovo sa natpisom "Nema predaje" navodno je bila okačena u svlačionici Srbije tokom utakmice protiv Brazila.

Kako prenose inostrani mediji, slučaj je otvoren na osnovu 11. člana pravilnika FIFA i člana četiri pravilnika na Svjetskom prvenstvu.

Radi se o članovima koji se bave uvrijedljivim gestovima, znakovima i riječima, kao i upotrebom sportskih događaja za promociju stvari koje nemaju veze sa tim.

Oglasi

O svemu se na svom Twitter nalogu oglasio i Fudbalski savez Kosova.

"FFK najoštrije osuđuje agresivnu akciju protiv Republike Kosovo koju je Srbija pokazala na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Svjetsko prvenstvo je događaj radosti i jedinstva i treba da šalje poruke nade i mira, a ne poruke mržnje", stoji u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Još uvijek se očekuje kakvu će odluku donijeti FIFA u vezi cijelog ovog slučaja.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
dobro sve je to uredu to nema veze sa fudbalom,a kakve veze ima sa fudbalom nosnja pa su oni nametnuli citavom svijetu da se pridrzavaju oblacenja ,pa to je van pameti. zato je ovo svjetsko u znaku raskosa i novca ,ali mrtvo djeluje i cak nezanimljivo ,govorim za obican svijet,a ne one koji zive od fudbala,
2 7
Uranija
Bolesno zadojeni mitomani… nema lijeka poremećenim i ispranim mozgićima!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi