Xhakina poruka Srbiji: "Ako pobijedimo Brazil..."

Švicarci su startali trijumfom

Xhakina poruka Srbiji: "Ako pobijedimo Brazil..."

A. Čaušević

Švicarska, Brazil i Srbija se nalaze u istoj grupi na Svjetskom prvenstvu baš kao što je to bio slučaj i prije četiri godine kada su dalje prošli Brazilci i Švicarci.

Švicarci su turnir u Kataru počeli sa minimalnom, ali zlata vrijednom pobjedom nad Kamerunom. Pobjednika je odlučio gol Breela Emboloa koji je interesantno rođen upravo u Kamerunu.

Selekciju Švicarske je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Granit Xhaka koji je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi baš kao što je to slučaj i u Arsenalu.

Švicarce do kraja grupne faze očekuju dueli prvo protiv Brazila, pa onda protiv Srbije, ali sasvim je jasno da nakon današnje pobjede u te duele ulaze rasterečeniji.

"Vrlo, vrlo je bitno početi sa tri boda iz ovakve utakmice. Jer znamo šta nas čeka poslije. Brazil protiv Srbije. Sad možemo tu utakmicu da gledamo malo opušteniji", kazao je Xhaka za srbijanske medije.

"Bit će mnogo teško protiv Brazila, naravno. Po mom mišljenju je favorit u grupi. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo poslije pričati o Srbiji."

Oglasi

Duel Srbije i Švicarske u trećem kolu bi mogao biti odlučujući za prolazak dalje baš kao što je to i slučaj bio prije četiri godine u Rusiji kada je bila bolja selekcija koju je tada predvodio Vladimir Petković.

"Zavisi od nas. Ako pobijedimo Brazil mi smo završili. A sve je moguće", u šali je rekao veznjak Topnika te pohvalio Srbiju.

"Veoma dobar tim, veliki igrači iz sjajnih klubova. Možda će ta utakmica biti odlučujuća, ali prvo da vidimo šta ćemo uraditi sa Brazilom u ponedjeljak".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sjajni fudbaler koji i nije toliko omiljen u Srbiji zbog svog albanskog porijekla je na kraju i pohvalio popularne Orlove.

"Drugačija je to ekipa nego prije četiri godine. Veoma mlad tim, sa iskusnijim igračima. Kada vidite napad i vezni red imaju ogroman kvalitet. Ali i mi imamo kvalitet da pobijedimo Srbiju i bilo koga ako budemo u dobroj formi", poručio je Xhaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi