"Evo ti Srbijo! Zbog ovoga me zovu Granit Kosovo"

Utakmica koju su svi htjeli izbjeći

"Evo ti Srbijo! Zbog ovoga me zovu Granit Kosovo"

M. Šljivak

Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka najzaslužniji su što fudbalska reprezentacija Srbije nije uspjela da prođe grupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Momci koji vode porijeklo s Kosova su u dresu Švicarske postigli golove, a zatim je nastao potpuni haos kada su nakon golova obojica pokazala simbol albanskog dvoglavog orla.

Ovaj potez je u Srbiji izazvao ogorčenje. Shaqiri i Xhaka su postali nepoželjni u ovoj zemlji, ali su u Švicarskoj izazvali velike debate.

"Uvijek sam sretan kada postignem gol, to je bila samo emocija tokom utakmice... Ovo je za mene (protiv Srbije) bila posebna utakmica. Hiljade ljudi, porodice iz Švicarske, Albanije s Kosova, svi su mi pisali. Ovo je pobjeda za sve te ljude. Oni me nikada nisu napustili. Na Kosovu, odakle su moji roditelji, to su bile čiste emocije. Imao sam zastavu Švicarske i Kosova na kopačkama, ali to nije zbog političkih razloga. Te zastave govore o mom životu. Bez brige, na jačoj lijevoj nozi nosim švicarsku zastavu", rekao je Shaqiri nakon utakmice sa Srbijom na SP 2018. godine.

Xhaka je bio mnogo oštriji od Shaqirija. On je kratko rekao:

"Evo ti Srbijo" Zbog ovoga me zovu Granit Kosovo"...

Oglasi

A ovaj duo ponovo će imati šansu da igra protiv Srbije i to u decembru na Svjetskom prvenstvu u Kataru. To će biti posljednji meč grupne faze u grupi F i na rasporedu je 2. decembra.

Sigurno je da će to ponovo biti utakmica 'na nož'. U Srbiji smatraju da su protiv Švicarske u Rusiji značajno pokradeni od sudije Felixa Brcyha koji je zažmirio na penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

"Poslao bih ja njega u Hag. Da mu sude. Kao što je on nama sudio! Činjenica je da smo pokradeni, ali alibi neću tražiti", rekao je nakon ove utakmice tadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Švicarci su postali omražena selekcija u Srbiji i sigurno je da će Orlovi u Kataru tražiti osvetu. Idealna bi za njih bila pobjeda u zadnjem kolu u direktnom duelu za plasman dalje. Vjerovatno bi se time itekako zadovoljili.

Pored Srbije i Švicarske u grupi F su još Brazil i Kamerun.

Top Komentari

ZoLovernj
Duvaćeš ga raspali šiptarski smradu..??????
1 20
19zfc21
G**** siptarsko!
3 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi