"Ne želimo igrati protiv Srbije na Mundijalu"

Švicarci bi da izbjegnu Srbe

"Ne želimo igrati protiv Srbije na Mundijalu"

E. Škorić

Srbija će biti jedna od učesnica Svjetskog prvenstva u Kataru, a sutra će saznati rivale u grupnoj fazi.

Žrijeb grupa za Mundijal održat će se u petak od 18 sati, iako će naknadno biti poznata preostala tri učesnika turnira.

Sudeći prema pisanju medija, protiv Srbije ne žele svi da igraju, pa je tako urednik sporta u najčitanijem švicarskom listu Blick, Andreas Boni, otkrio da u Švicarskoj ne žele Srbiju za rivala.

"Svakako ne želimo Srbiju za protivnika na Svjetskom prvenstvu", rekao je Boni u najavi žrijeba koji će se održati sutra.

Na Svjetskom prvenstvu 2018. Švicarska je u Rusiji svladala Srbiju rezultatom 2:1, golovima Xhake i Shaqirija, ali taj meč obilježila je njihova proslava golova, što je razbijesnilo Srbe.

Kosovari u švicarskom dresu su na taj način isprovocirali igrače Srbije i njene navijače, zbog čega su srpski mediji zahtijevali čak i sankcije od strane FIFA-e.

"To nije bila nikakva poruka protivniku. Meni je svejedno s kim igramo. To su jednostavno bile čiste emocije", uvjeravao je Xhaka nakon te utakmice, a Shaqiri je dodao da se "tu ne radi o politici već isključivo o nogometu".

Međutim, u Švicarskoj su svjesni da bi novi duel sa Srbijom mogao ponovo donijeti neke neželjene stvari na terenu, pa se nadaju da se neće susreti u Kataru, barem ne u grupnoj fazi. No, žrijeb u petak odlučit će o tome...

Top Komentari

irnes4
Jako opasna slika
0 4
Zax
Svicarci su ozniljna nogometna nacija,redovno se plasiraju na velika takmicenja s za Srbiju mogimu da konstatujem ds je najaca ekipa iz treceg sesira tako da bi moglo svasta da bude
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi