"Gravesen je želio da ubije Robinha"

Bivši igrači Reala otkrivaju

"Gravesen je želio da ubije Robinha"

E. Škorić

Danski veznjak Thomas Gravesen i brazilski napadač Robinho imali su okršaj na treningu Real Madrida u ljeto 2009. godine.

Real se tada pripremao za novu sezonu, a brojne zvijezde u timu ponekad su značile i problem.

Robinho je kao perspektivna brazilska zvijezda na treningu "prodao" biciklo iskusnijem Gravesenu, pa ga je ovaj fizički napao. Prema riječima bivših igrača Reala, Danac je želio da ubije Brazilca.

"Sjećam se svađe između Robinha i Gravesena, kada je ovaj skoro ubio Robinha", kazao je Juanfran gostujući u jednoj emisiji, a onda je riječ dao još jednom bivšem igraču Reala Juliju Baptisti.

"Predsezona je bila smiješna. Zamislite, Gravesen je bio pomalo lud i Robinho mu je napravio bicikli, a nakon još jednog, ovaj ga je šutnuo. Nastavo je pravi haos, mislio sam da će ga Gravesen ubiti", prisjetio se Baptista.

"Kada je Capello izbacio obojicu s treninga, Gravesen je išao za Robinhom i vikao: 'Ubit ću te'", dodao je Baptista.

Na kraju, tog dana, Roberto Carlos, Cicinho i Beckham su, prema riječima Baptiste, umirali od smijeha valjajući se na podu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi