Gray u 92. minuti donio pobjedu Watfordu protiv Leicestera

Velika pobjeda domaćih

Gray u 92. minuti donio pobjedu Watfordu protiv Leicestera

E. Oštraković

Danas su u okviru 29. kola Premiershipa snage odmjerili Watford i Leicester, a domaća ekipa je ostvarila pobjedu duboko u sudijskoj nadoknadi, rezultatom 2:1.

Gosti su u ovaj susret ušli sa novim trenerom, Brendanom Rodgersom, koji je prije Leicestera vodio ekipu Celtica.

Domaća ekipa je došla do prednosti već u 5. minuti, kada je mrežu gostiju zatresao Deeney. Nakon toga su gosti pokušali organizovati svoje napade ali to im nije polazilo za rukom, te je prvo poluvrijeme završeno vodstvom Watforda.

U drugom dijelu Watford kao da je nestao sa terena, a Leicester je zaigrao mnogo bolje. Nakon što su propustili nekoliko jako dobrih šansi, u 75. minuti Vardy donosi izjednačenje Leicesteru. Ipak, nakon izjednačenja domaći tim je ponovo zaigrao nešto bolje, te su do pobjede došli u 92. minuti preko Graya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford je nakon ovog kola ostao na 8. mjestu sa 43 boda koliko ima i sedmi Wolverhampton, dok je Leicester jedanaesti sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije