Sat vremena prije početka utakmice Leicester imenovao trenera

Rodgers na King Poweru

Sat vremena prije početka utakmice Leicester imenovao trenera

Edmir Škorić

Leicester večeras dočekuje Brighton, a samo sat vremena prije početka meča stigla je potvrda o novom menadžeru.

Baš kako se i najavljivalo, na klupu Leicestera sjeda Brendan Rodgers, bivši trener Liverpoola i Celtica, koji dolazi da odvede Lisice u mirnu luku.

Leicester je četiri puta poražen na posljednjih pet mečeva, a nakon teškog domaćeg poraza od Crystal Palacea (4:1) došlo je do smjene na klupi.

Rodgers je proteklih sezona s dosta uspjeha vodio škotskog velikana, ali na veliko iznenađenje čelnika kluba zatražio je da ga puste da napusti klub i vrati se u Englesku. Ovaj trener ranije je vodio Liverpool gdje nije imao previše uspjeha i sada mu se otvorila šansa da se vrati.

Umjesto Rodgersa klupu Celtica trebao bi preuzeti Neil Lennon koji je i ranije vodio ovaj škotski tim. U dosadašnjoj karijeri Rodgers je pored Liverpoola još trenirao Watford, Reading i Swansea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi