Grbavica slavi veliki uspjeh juniora Željezničara!

Plavi remizirali, ali idu dalje

Grbavica slavi veliki uspjeh juniora Željezničara!

Juniori Fudbalskog kluba Željezničara danas su na Grbavici remizirali sa Lokomotivom iz Zagreba odigravši meč bez pogodaka (0:0), koji je bh. prvaku bio dovoljan da izbori plasman u play-off Omladinske Lige prvaka.

Kao i u prvom susretu u Hrvatskoj, Željezničar je i večeras bio opasniji protivnik, ali se realizacija još jednom ispostavila kao poprilična boljka ekipe koju sa klupe predvodi Omer Joldić. Plavi su stvorili veliki broj prilika, istina nešto manje nego u prvoj utakmici, ali nisu uspjeli doći do pobjede. Bez obzira na to, Željo je pred velikim brojem svojih navijača na Grbavici sačuvao mrežu i na kraju proslavio veliki uspjeh.

Željezničar je od starta utakmice preuzeo inicijativu i u sedmoj minuti imao veliku priliku za vodstvo. Centrirao je Mujagić, lopta se odbila od fudbalera Lokomotive Majcenića i malo je nedostajalo da uđe u mrežu i da Plavi povedu sa 1:0. Nakon toga su prijetili Mujagić, Šehić, Žerić i Beširević, ali je najveću priliku u prvom poluvremenu imala Lokomotiva.

Igrao se 31. minut kada su Plavi imali mnogo sreće. Napadač Lokomotive Krajinović je stigao do lopte i pokušao lob udarcem poslati loptu u praznu mrežu, ali je bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena, Željezničar je još jednom zaprijetio preko Dacića ali je golman Lokomotive Vasilj izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu došlo je do pada tempa, ali je publika na Grbavici mogla vidjeti još nekoliko dobrih prilika. Drugu stopostotnu priliku za goste iz Hrvatske imao je Dunić u 48. minuti. Rufati je sjajno proigrao fudbalera Lokomotive, koji je gotovo iz idealne situacije šutirao malo pored gola.

U 70. minuti dobra prilika za Želju. Nakon odlične akcije, lopta je stigla do Beširevića koji je dobro šutirao ali je nesretno pogodio svog saigrača Šehića i od svega samo gol aut.

Plavi su se do kraja utakmice orjentisali na čuvanje rezultata ali su u 85. minuti imali sjajnu priliku da dođu i do pobjede. Zilić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, a Vasilj je krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

Na kraju je meč okončan rezultatom 0:0, a veliko slavlje na Grbavici je moglo da počne s obzirom da su se aktuelni juniorski bh. prvaci plasirali dalje zbog postignutog gola u gostima (1:1). Željezničar ide u playoff Lige prvaka i izvjesno je da će na Grbavici ugostiti neku od velikih evropskih ekipa.

Omladinska Liga prvaka, 2. kolo:

Željezničar - Lokomotiva 0:0 (1:1)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Željezničar: Dujmović, A. Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Zilić, E. Šehić, Dacić, Žerić, Hajdarević, Mujagić.

Lokomotiva: Vasilj, Hubjer, Majcenić, Rufati, Jedvaj, Brezina, Vinogradac, Kastrati, Dunić, Krajinović, Mersinaj

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi