Grci i Slovaci poslali upozorenje Zmajevima

Slavili protiv Norveške i Danske

Grci i Slovaci poslali upozorenje Zmajevima

E. Škorić

Grčka i Slovačka, najopasniji protivnici BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, upisale su pobjede nad skandinavskim zemljama.

Grčka je slavila u Norveškoj s 3:2. Poveli su Grci pogotkom Torossidisa u sedmoj, a samo četiri minute kasnije Papadopoulos je povisio na 2:0. Brzo je, 13. minuti, Hangeland smanjio.

 

Gosti su u 56. pogotkom Mitrogloua ponovo došli na dva gola prednosti, iskusni Riise petnaestak minuta prije kraja smanjio, no mreže su ostale mirovati do kraja susreta.

 

Slovačka je slavila u Danskoj s 3:1. Jakubko, Hamšik i Guldan su u posljednjih pola sata "okrenuli" Dance, koji su poveli prethodno u 22. minuti golom Mikkelsena.

 

Latvija je izgubila na gostovanju u Crnoj Gori s 2:0, dok je Litvanija minimalno poražena u Makedoniji, kojoj je pobjedu donio Goran Pandev, koji je pogodio u 55. minuti. Još jučer je Lihtenštajn s 1:0 savladao Andoru.

 

Prijateljske utakmice:

Norveška - Grčka 2:3 (Hangeland 13, Riise 75/ Torossidis 7, Papadopoulos 11, Mitroglou 56)

Makedonija - Litvanija 1:0 (Pandev 55)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Crna Gora - Latvija 2:0 (Jovetić 36, Kasalica 76)

Danska - Slovačka 1:3 (Mikkelsen 22/ Jakubko 63, Hamšik 72, Guldan 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.