Grci u prvom poluvremenu melju protivnika

Sedam od osam golova u prvom dijelu meča

Grci u prvom poluvremenu melju protivnika

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje kod Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Rusiji.

Zmajevi će imati veoma težak zadatak na ovom meču jer je Grčka trenutno u sjajnoj formi, a dobili su sva tri meča u ovim kvalifikacijama, Istina, poraženi su od Bjelorusije prije nekoliko dana u prijateljskom meču, ali to nikoga neće zavarati.

Grčka je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija igrala protiv Gibraltora, Cipra i Estonije, a zanimljivo je da su čak sedam od svojih osam pogodaka postigli u prvom poluvremenu. Dakle, ukoliko steknu ranu prednost, povuku se i onda je veoma teško bilo kojoj reprezentaciji da se vrati u meč.

Zmajevi se najviše trebaju čuvati samog otvorenja utakmice, jer su Grci u svakom dosadašnjem meču postigli pogodak u prvih 15 minuta. Ipak, to im nije najefikasniji period, jer su čak četiri gola postigli u posljednjih 15 minuta prvih poluvremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uz sve to, Grci su za sada primili samo jedan pogodak u ovim kvalifikacijama i to u prvom kolu protiv Gibraltara. Ipak, sva ova statistika vjerovatno pada u vodu kada se na suprotnoj strani nađe prvi strijelac Serije A ili četvrti strijelac Bundeslige. Džeko i Ibišević sigurno mogu pokvariti statistiku Grcima, a nadamo se da će s druge strane naša odbrana na čelu sa Asmirom Begovićem odraditi dobar posao i da ćemo svi slaviti dobar rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi