Bivši igrač Sarajeva za SportSport.ba

Stojčev: Grci su nezgodni, ali BiH ima kvalitet da pobijedi

E. Škorić

Miloš Stojčev, igrač Atromitosa, za SportSport.ba govorio je o večerašnjem susretu Grčka - BiH. 

Neposredno prije treninga na stadionu u Pireju imali smo priliku da razgovaramo sa bivšim igračem Sarajeva, koji sada brani boje Atromitosa.

“Imao sam sreće da prošle godine u prvenstvu igram na ovom stadionu protiv Olympiakosa, gdje je atmosfera i najbolja u gradu. Ovdje je jedina mana što nema gostujućih navijača”, rekao je Stojčev za SportSport.ba, pa je dodao:

“Atina je prelijep grad i lako se uklopiti u jedan ovakav grad. Atromitos je manji klub što se tiče grčke lige. Naš cilj je borba za Evropu. Ovaj klub je jako dobro organizovan, a liga je dosta ozbiljnija i jača”.

Stojčev s dosta pozornosti prati bivši klub, FK Sarajevo, a i danas je ostao u dobrim odnosima s mnogim igračima s kojima je igrao na Koševu i s kojima je bio prvak Bosne i Hercegovine.

“Moj klub nema takvu tradiciju i navijače kao Sarajevo, pa je manji pritisak, ali je liga dosta zahtjevnija. Sada mi je lakše, bolje poznajem ligu i igrače. Pratim svaku utakmicu Sarajeva jer sam još uvijek navijač bordo kluba i ipak to doživljavam kao svoje - i pobjede i poraze. Uvijek sam u toku kada je Sarajevo u pitanju”.

On smatra da nas večeras čeka jako teška utakmica, ali navijat će za izabranike Mehmeda Baždarevića. “Grci igraju takmičarski, tvrd fudbal na malo golova i dosta su nezgodni. Dosta je igrača iz domaće lige, pa ih dobro poznajem. Imaju par kvalitetnih igrača što se tiče napada. Očekujem dobru utakmicu, ali BiH ima kvalitet i nadam se pobjedi Zmajeva”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nedavno su suspendovana sva prvenstva u Grčkoj, ali veznjak Atromitosa vjeruje da će se situacija ubrzo stabilizirati i da će se prvenstvo nastaviti.

“Ovdje se ništa ne zna do zadnjeg trenutka. Sreća pa je pauza, ali mislim da će se pauzirati samo jedna utakmica i da će se onda prvenstvo u Grčkoj nastaviti. Nadam se da će ljudi pronaći rješenje”, zaključio je Stojčev na kraju našeg razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi