Grci u Rumuniju putuju sa dva gola prednosti

Baraž za Svjetsko prvenstvo

Grci u Rumuniju putuju sa dva gola prednosti

Fudbalska reprezentacija Grčke savladala je sa 3:1 selekciju Rumunije u prvom susretu baraža za odlazak na Mundijal.

Ni najveći optimisti nisu očekivali da će tokom prvih 45 minuta ovog duela između Grčke i Rumunije vidjeti tri pogotka.

Selekcija Grčke koja je završila kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi G iza naše reprezentacije u vodstvo je stigla preko Mitroglua, napadača Olympicaosa, u 14. minuti susreta, asistirao mu je Salpingidis.

Rumuni nisu bili pretjerano šokirani ranim vodstvom Helena, pa je odgovor gostiju stigao veoma brzo. Iz jednog slobodnog udarca u 19. minuti ubacio je Torje, a najviši u skoku na drugoj stativi bio je rumunski napadač Bogdan Stancu i pogodio za poravnanje rezultata.

Samo dvije minute kasnije Grci su ponovo poveli. Torosidis je proigrao Salpingidisa kojem nije bilo teško sa svega par metara da pogodio mrežu Rumuna za novo vodstvo svoje reprezentacije.

Zasluženo vodstvo Grčke u 67. minuti svojim drugim golom na ovome susret na 3:1 povisio je Konstantinos Mitroglou. Samo tri minute kasnije asistent kod trećeg gola Konstantinos Katsouranis imao je odličnu priliku za Grčku, ali je Lobont odlično odreagovao i spasio svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Na kraju vrijedi još spomenuti da je u drugoj minuti sudijske nadokande zbog drugog žutog kartona isključen Lazar, na kojeg rumunski selektor neće moći računati u revanšu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.