Grčka na Hrvatsku bez ključnog igrača
Foto: EPA

Suspendovan Manolas

Grčka na Hrvatsku bez ključnog igrača

Grčku nogometnu reprezentaciju za šest dana očekuje prvi susret baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Grcima će posljednja prepreka na putu ka Rusiji biti Hrvatska, a za duel sa 'kockastima' selektor Michael Skibbe neće moći da računa na jednog od najboljih svojih igrača, Kostasa Manolasa. 

Disciplinska komisija FIFA-e je, naime, suspendovala Manolasa zbog nesportskog poteza na kvalifikacijskom susretu protiv Kipra. Član Rome je prilikom te utakmice dobio žuti karton zbog kojeg nije imao priliku igrati na posljednjem meču protiv Gibraltara, ali je zbog toga povukao teže posljedice. 

U FIFA-i su procijenili kako je Manolas namjerno zaradio žuti karton kako bi se "očistio" za duele sa Hrvatskom i kaznili su ga s jednom utakmicom neigranja, što znači da će biti na raspolaganju Grcima tek za revanš meč baraža. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Od ranije je poznato da protiv Hrvatske zbog povrede neće moći igrati ni kapiten AEK-a Petros Mantalos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi