Spriječen novi užas - sa grčke granice vraćeno sedam stranih državaljana

Pred meč Olympiakosa

Spriječen novi užas - sa grčke granice vraćeno sedam stranih državaljana

Edmir Škorić

U noći sa ponedjeljka na utorak dogodio se žestok navijački okršaj u Atini, a u sukobu domaćih pristalica sa navijačima Dinama Bad Blue Boysima smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a.

Jedna grupa od preko 100 navijača Dinama iznenada je dan prije utakmice trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a upala u Atinu i napravila opšti haos.

Na kraju je ubijen navijač, dok je više povrijeđeno, a brojni pripadnici zagrebačke navijačke grupe ostalo je u pritvoru u Grčkoj.

Boysi su u ovom krvavom pohodu imali pomoć dijela navijača Panathinaikosa, s kojim su u dobrim odnosima, a koji ionako preziru AEK i njegove navijače.

Sada zamalo da dođe do novih nereda. Naime, na granici su kod sedmorice rumunskih navijača pronađeni noževi, jedan višenamjenski alat s nožem, maske, oprema za boks, te razni drugi predmeti koji su očito bili pripremljeni za napad na navijače Olympiakosa.

Oglasi

Riječ je o navijačima rumunskog Petrolula iz Ploeštija koji su krenuli na utakmicu Olympiakosa i Genka kako bi pomogli "bratskim" navijačima iz Belgije.

Prva utakmica trećeg pretkola Evropske lige između Olympiakosa i Genka igra se večeras od 21 sat, uz nadu da će sve proći u najboljem redu i da nam ponovo iz Grčke neće dolaziti ružne scene.

Preokret, ko je ubio Grka?!

Kako prenose hrvatski mediji, grčka plicija navodno je detektovala otiske potencijalnog ubice, a oni su iznenadili sve.

Tako je, navodno, ubica Grk, a ne Hrvat kako se to do sada predpostavljalo. Naravno još uvijek se čekaju zvanične informacije.

Oglasi

Javnost u Grčkoj je veoma bijesna na policiju jer su imali informacije od hrvatske i crnogorske policije o navijačima koji idu prema njihovoj teritoriji.

Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni, ali očito je da su napravili veliki propust i da nisu reagovali.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, od kojih su većina Hrvati s tim da ima i izvjestan broj i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa koji su inače u bratskim odnosima sa Bad Blue Boysima.

Četiri Grka nešto ranije su puštena iz zatvora, nakon što je utvrđeno da nema potrebe da budu zadržani.

Top Komentari

Mowzilla
Ako je prije 30ak godina bio rat u jugoslaviji, bit ce ga uskoro na balkanu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti