Grčka sigurna protiv Njemačke

Eurobasket

Grčka sigurna protiv Njemačke

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Grčke pobjedom nad Njemačkom (84:76) praktički je obezbijedila je učešće u četvrtfinalu Eurobasketa.

Grčki reprezentativci od samog početka kontrolisali su utakmicu, a u momentima kada bi se Nijemci približili na "pristojnu" razliku, Grci bi "stisnuli" i ponovo stvari vratili na svoje mjesto.

Iako su poraženi njemački reprezentativci nisu razočarali i može se reći da su pružili dostojan otpor favoriziranim Grcima.

Najzanimljiviji dio susreta bila je posljednja četvrtina kada su njemački reprezentativci sjajnom igrom uspjeli doći do samo 6 poena zaostatka, ali za nešto više nisu imali snage.

Kod Grčke najefikasniji su bili Spanoulis sa 20 i Schortsanitis sa 14 poena, dok je Nijemce predvodio Heiko Schaffartzik sa 23 poena. Prvi skakač susreta bio je njemački reprezentativac Jan-Hendrik Jagla sa 7 skokova, dok je sa 7 uspješnih dodavanja Spanoulis bio najbolji asistent na meču.

Eurobasket, grupa E

Grčka – Njemačka 84:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.