Grčki nogomet pred potpunim kolapsom!

Mogu li da se spase?

Grčki nogomet pred potpunim kolapsom!

E. Škorić

Grčkom nogometu prijeti potpuni kolaps ukoliko se situacija ne poboljša do oktobra.

Grčkom nogometnom savezu prijeti potpuna suspenzija od strane UEFA-e i FIFA-e ukoliko tamošnji Nogometni savez do oktobra ne održi izbore, što je opet i teško očekivati budući kakve sve stvari se dešavaju u toj zemlji.

Grcima su iz svjetske i evropske nogometne federacije zaprijetili isključenjem iz svih takmičenja ako se izbori ne održe, a istovremeno skrenuli pažnju da će se to desiti ako bude političkog uplitanja u iste.

U pismu, koje je u Atinu stiglo iz Nyona i Züricha, naglašeno je da se moraju održati fer izbori i da ne smije biti političkog utjecaja, a ako se sve ovo dogodi, suspenzija će biti neizbježna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon što je Kyriakos Mitsotakis preuzeo mjesto premijera, zatražio je pomoć od FIFA-e i UEFA-e kako bi razjasnio sav zločin i korupciju u nogometu, prijeteći da će tražiti suspenziju na klupskoj razini ukoliko se situacija ne riješi. 

Grčki nogomet generalno je u potpunom haosu, a prijeti mu najgori scenarij ako se do kraja septembra sve ne popravi. Značit će to kraj za grčke timove u Evropi, ali posljedice će osjećati i grčka nogometna reprezentacija, odnosno sve reprezentacije pod okriljem nogometnog saveza te zemlje.

Promo

Top Komentari

Leo
Zato je naš onako u top poziciji.
5 1
komshija
Odvratan narod
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi