)
Gredić: Ne tražimo pomoć, već želimo ukazati na propuste

Predsjednik kluba sa Grbavice

Gredić: Ne tražimo pomoć, već želimo ukazati na propuste

M. Skaka

Predsjednik FK Željezničar se danas obratio prisutnim na vanrednoj press konferenciji koja je održana u Plavom salonu stadiona Grbavica.

"Portali i mediji su povodom posljednjih dešavanja bili prepuni slika i sličica. Ko želi da vidi neke stvari, vidjet će. Ko ne želi, neće vidjeti i to je vrlo jednostavno. Izašli smo u javnost sa činjenicama koje su neoborive, ali bodove sa Pecare ne možemo vratiti. Mi nismo željeli da tražimo bilo kakvu pomoć, samo da skrenemo pažnju da su se desili propusti. Propusti se u sportu dešavaju, nije dobro kad su tendenciozni, ali trebamo ih prihvatiti onakve kakvi jesu. Ali, ako se sada pokušava skrenuti priča na neke druge stvari, to svi u FK Željezničar smatramo velikim problemom", započeo je Almir Gredić, koji je potom pokrenuo temu omladinskog pogona:

"Temu omladinskog pogona moramo otvoriti. Omladinski pogon je jako bitan faktor. Naše mlađe kadete i mlađe juniore izbacili su iz Federalne lige, jer žele da tu igraju neki drugi klubovi. To iz naše perspektive izgleda jako loše, jer se kroz prošle godine pokazalo da je jako važno da mladi igrači često igraju utakmice. Ova tema je za nas jako aktuelna i ozbiljna. Ono što je nas naljutilo je da je naš čovjek išao tri puta u Federalnog Saveza da razgovara na ovu temu i niko ga nije primio. Razgovarao sam sa sekretarom Federalnog saveza prije nekih četiri pet dana, ali on još uvijek nije odgovorio. Imamo A, B i C kategoriju juniora. A igraju u Premijer ligi, B u Federalnoj, a C u Kantonalnoj. Jedini smo mi izbačeni. U našem omladinskom pogonu trenira 550 djece i mislim da svi zaslužuju šansu da se takmiče. Ne vidim kome je u interesu da ova djeca ne igraju takmičarske utakmice. Ako ima šesnaest klubova, neka ih bude i sedamnaest, nije to nikakav problem".

"Prošle sezone imali smo dvije sporne situacije. Prvi je utakmica protiv Slobode kada su na teren uletjeli tzv. navijači i naša četiri juniora su povrijeđena. Jedan je završio u bolnici, a pobjeda je dodijeljena Slobodi. Ne može se igrati bez policije na terenu. Pitam se kako neko u Savezu donosi takve odluke i da se to sistematski riješi. Tražimo da se radi onako kako nalažu propisi Fudbalskog saveza BiH. Još jedna jako bitna stvar, naknada za treniranje je smanjena što pogoduje mešetarima, a ne klubovima. Kotizacija je smanjena sa 80 na 30 hiljada. Klub koji je stvorio igrače nema sredstva kakva bi trebao imati. Željezničar će kao najtrofejniji klub pokušati otvoriti dialog sa svim klubovima kako bi se riješili problemi sa ciljem poboljšanja bh. sporta i bh. fudbala".

Gredić je na kraju svog izlaganja istakao da je cilj ove press konferencije skrenuti pažnju na razne neregularnosti, te ujediniti sve klubove u Bosni i Hercegovini u borbi protiv istih.

"Ove tačke koje povlačimo se tiču svih klubova. Željo kao najbolji bh. klub će ovim današnjim razgovorom pokušati otvoriti dijalog sa svim klubovima, i da na takav način izvršimo pritisak na ljude koji upravljaju ovim procesom. Ove stvari se ne tiču samo našeg kluba, već svih klubova u državi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našem video prilogu možete pogledati obraćanje Almira Gredića koji je zaista imao šta reći, kako o posljednjim dešavanjima, tako i o brojnim problemima koji muče domaći fudbal koji je na niskim granama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.