)
"Ne želimo za mnoge stvari dobivati direktive od Saveza"

Adnan Misimović na današnjoj press konferenciji

"Ne želimo za mnoge stvari dobivati direktive od Saveza"

Edmir Škorić

Adnan Misimović, član Upravnog odbora FK Željezničar, osvrnuo se na današnjoj press konferenciji na TV prava za utakmice BH Telecom Premijer lige.

"Savez je taj koji je vlasnik intelektualnih prava. To znači da Savez može da prodaje TV prava za utakmice po bilo kojoj cijeni i bilo kojem mediju. To nije uvijek bila takva situacija, to je počelo prije tri godine, kada je BH Telecom postao sponzor i tada je Telecom imao pravo na prijenos jedne ili dvije utakmice tijekom sezone. Sada većina utakmica lige je data na raspolaganje Telecomu, bez da se o tome obavijeste klubovi", rekao je Misimović.

"Ne želimo da za mnoge stvari dobijamo direktive od Saveza, a da ne možemo odlučivati o njima. Mi se nadamo da će od naredne godine uslovi za sve klubove biti bolji i da će klubovi učestvovati u pregovorima. U prvih 18 utakmica, Željezničar je dužan da prenosi šest utakmica i sve to ovisi od BH Telecoma. Mi, kao članovi Saveza, moramo da poštujemo statut, samim tim i odluke Saveza, koje on donosi u naše ime. 40.000 KM je iznos koji Telecom daje, a prije tri godine Željezničar je prodao svoja prava na šest utakmice za 60.000 KM. Postoji inicijativa unutar Saveza, da klubovi koji daju najviše prenosa trebaju dobiti dodatni iznos", kazao je Adnan Misimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti