Nakon godinu dana drame konačno se oglasio i Mason Greenwood

Poslao kratku poruku javnosti

Nakon godinu dana drame konačno se oglasio i Mason Greenwood

Esmer Oštraković

Danas je protiv Masona Greenwooda, nogometaša koji je još uvijek pod ugovorom sa Manchester Unitedom obustavljen kazneni postupak i on je sada slobodan čovjek.

Saopšteno je danas da je kazneni postupak protiv mladog napadača Manchester Uniteda obustavljen.

On je optužen za pokušaj silovanja, sudjelovanja u kotrolisanju i prisilnom ponašanju i napad, a sve se odnosi na istu ženu.

Nakon svega što se desilo danas oglasio se i sam Mason Greenwood.

"Osjećam olakšanje jer je sada sve gotovo. Želim se zahvaliti mojoj porodica i svima kojim me voli, kao i prijateljima za njihovu podršku. Neću više komentarisati ništa vezano za ovo", rekao je Greenwood.

Oglasi

Podsjetimo, policija Manchestera danas je objavila da se kazneni postupak obustavlja.

"S obzirom na značajnu medijsku pokrivenost ovog slučaja, jedino je pošteno da podijelimo vijest da je 21-godišnji muškarac, koji je bio ubijen uhapšen i optužen u vezi s istragom otvorenom u januaru 2022., više se ne suočava s kaznenim postupkom u vezi s tim", kazala je nadzornica Michaela Kerr, GMP-ova voditeljica javne zaštite.

Greenwooda, koji se pridružio Unitedu sa šest godina, klub je suspendovao tokom sudijskog procesa. Već godinu dana ne igra profesionalni nogomet. Posljednja utakmica koju je odigrao za United bila je utakmica Premier lige protiv West Hama 22. januara prošle godine.

Otprilike sedam dana kasnije, 30. januara, Greenwood je uhapšen nakon što je jedna žena objavila niz objava na Twitteru. Uhapšen je i od tada ga je United suspendovao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Greenwood je sada potpuno slobodan i postavlja se pitanje šta će napraviti njegov klub Manchester United.

Igrač ima ugovor čak do ljeta 2025. godine s opcijom produženja na još 365 dana, pa engleski klub mora da donese odluku - da ga proda, pusti bez odštete ili vrati u tim.

Top Komentari

Kugla
Zanima me kako se osjecaju oni koji su ga osudjivali prije zavrsetka procesa
1 0
Ramo Legenda
Kaze Oštraković ubijen pa uhapšen. Israfile puši u rog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi