Gubili su 3:1, a onda je na scenu stupio nevjerovatni Luis Suarez

Hat-trick legendarnog napadača

Gubili su 3:1, a onda je na scenu stupio nevjerovatni Luis Suarez

E. Škorić

Urugvajski napadač Luis Suarez sinoć je podsjetio na najbolje dane, postigavši hat-trick u pobjedi Gremia nad Botafogom.

Bivši napadač Ajaxa, Liverpoola i Barcelone sinoć je zabio hat-trick u utakmici između Botafoga i Gremija, kojom je preokrenuo rezultat s 3:1 na 3:4.

Luis Suarez je izašao iz središta pozornosti svojim odlaskom iz Evrope, ali njegov golgeterski instinkt ostao je netaknut. Urugvajski napadač sinoć je priredio show u brazilskoj ligi, uspjevši sam preokrenuti Botafogo.

U 47. minuti susreta Gremio je bio na podu. Botafogo je zabio za 3:1 i nalazi se pred pobjedom. No, ond je na scenu stupio Suarez i sve se promijenilo.

"El Pistolero" je prvi put pogodio u 50. minuti. Samo tri minute kasnije, Suarez je postigao novi gol za Gremio.

Oglasi

Urugvajac je postigao i pobjednički pogodak, u 69. minuti, pa je Gremio na kraju slavio veliku pobjedu.

U 82. minuti uz ovacije navijača Suarez je napustio teren, a zamijenio ga je Galvao. Otkako je potpisao za Gremio početkom 2023., zabio je 23 gola u 48 utakmica. "El Pistolero" se može pohvaliti i sa 16 asistencija za brazilsku ekipu.

Priča se da će se u januaru ponovo okupiti s Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom u Inter Miamiju. Njih trojica bili su njegovi kolege tokom razdoblja u Barceloni, najboljeg u njegovoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi