Gdje Messi okom tu Beckham skokom: Inter Miami završio još jedan spektakularan posao!
(AP Photo/Michel Euler)

Stiže Luis Suarez

Gdje Messi okom tu Beckham skokom: Inter Miami završio još jedan spektakularan posao!

M. Šljivak

Inter Miami će u novu MLS sezonu ući jači za legendarnog Urugvajca Luisa Suareza. 36-godišnjak je s američkim timom postigao verbalni dogovor, a uskoro bi sve moglo biti ozvaničeno i teren će dijeliti s najboljim prijateljem Lionelom Messijem.

Luis Suarez će od 2024. godine postati novi član Inter Miamija. Iskusni napadač je postigao verbalni dugovor s Davidom Beckhamom oko dolaska u Sjedinjene Američke Države i uskoro bi sve trebalo biti zvanično potvrđeno.

Suarez je trenutno član brazilskog Gremija. Ugovor s ovim timom ističe mu na kraju godine, te će 36-godišnjak bez većih problema potpisati ugovor s MLS ekipom.

Urugvajska legenda potpisat će jednogodišnji ugovor s Interom uz opciju za produžetka ugovora i za 2025. godinu.

Tako će se Suarez pridružiti svom velikom prijatelju Lionelu Messiju i skupa će krenuti u pohod na MLS naslov, što je cilj Inter Miamija za narednu godinu.

Oglasi

Pretpostavlja se da je Suarez angažovan upravo na zahtjev argentinskog čarobnjaka. To je još jedan dokaz da on u klubu može šta želi i da je njegovo samo da Beckhamu saopšti s kim bi volio igrati.

Luis Suarez je apsolutna fudbalska legenda. U proteklih godinu dana odigrao je 38 utakmica i postigao je 17 pogodaka. Prethodno je kraći period proveo u ekipi Nacionala s kojim je uzeo naslov prvaka Urugvaja.

Legendarni napadač je karijeru počeo u ovom timu. Evropsku avanturu počeo je u nizozemskom Groningenu, a eksplodirao je u dresu Ajaxa.

Potom je igrao za Liverpool, najslavnije dane je proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, da bi evropsku karijeru završio u madridskom Atleticu.

Za reprezentaciju Urugvaja nastupio je 137 utakmica i postigao je 68 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi