Vidal morao napraviti vrlo težak izbor, adut mu je bila vrela južnoamerička krv

Čileanski veznjak

Vidal morao napraviti vrlo težak izbor, adut mu je bila vrela južnoamerička krv

E. Ganibegović

Arturo Vidal polako ulazi u jesen karijere, no na vrhuncu je igrao u Evropi na najvećem nivou i dijelio svlačionicu s dosta velikih imena. Sada je morao birati između dva i nije mu bilo lako.

Jedno vrijeme dres Barcelone je nosio i čileanski veznjak Arturo Vidal, te je u tom klubu, između ostalih, igrao s Luisom Suarezom.

Dok je bio član Bayerna svlačionicu je dijelio s Robertom Lewandowskim, a sada je morao birati između njih dvojice.

U jednom prijenosu uživo na Twitchu Vidal je dobio zahtjev da odabere jednog od njih dvojice i nije mu bilo jednostavno.

"Suarez ili Lewandowski? Nemam pojma hoće li ikada biti boljeg napadača od njih. Poljak ima mnogo izvrsnih osobina, ali lično više volim Urugvajca. Ima pamet, karakter i ludost kakvu imaju samo južnoamerički fudbaleri. To je ono što nedostaje Lewandowskom", rekao je Vidal.

Oglasi

Suarez je proveo šest godina u Barceloni. Za to vrijeme postigao je 195 golova, što ga čini trećim strijelcem kluba svih vremena.

Poljak je nakon boravka od nešto više od godinu dana zabio 35 golova, a ove sezone je na četiri utakmice postigao dva gola.

Što se Artura Vidala tiče, pred njim je težak period oporavka od povrede i pitanje je hoće li više igrati fudbal, odnosno da li će završiti karijeru.

Utakmica južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Čilea i Kolumbije je okončana 0:0, ali povreda Artura Vidala je ono o čemu se najviše priča.

Vidal se prvo povrijedio još na zagrijavanju, ali nije imao namjeru odustati de se našao u startnoj postavi popularnih Crvenih.

Trenutno dostupne informacije ukazuju na povrede koljena i meniskusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi