Govore mu da je za penziju i da više nije kao prije, a gol koji je on sinoć zabio im je začepio usta

Magija Luisa Suareza

Govore mu da je za penziju i da više nije kao prije, a gol koji je on sinoć zabio im je začepio usta

E. Čaušević

Fudbaleri Gremija remizirali su sinoć na svom terenu protiv Bragantina sa 3:3 u meču 4. kola brazilske Serie A, a čovjek koji je obilježio ovu utakmicu je Luis Suarez jer je svojim golom oduševio fudbalski svijet.

Gremio je protiv Bragantina imao ulogu favorita i dva puta je vodio u ovoj utakmici, ali gosti su na kraju u sudijskoj nadoknadi došli do gola za 3:3 i boda na teškom gostovanju.

Domaći su poveli već u šestoj minuti kada je Cristaldo pogodio iz penala, ali samo tri minute kasnije Matheus Fernandes vraća Bragantino u utakmicu i poravnava rezultat na 1:1.

Do potpunog preokreta Bragantino dolazi u 53. minuti kada je Eduardo Sasha bio strijelac za 1:2, no samo tri minute kasnije na scenu je stupio neuništivi Luis Suarez koji je pokazao da i dalje ima magiju u svojim nogama.

Iako ima već 36 godina iskusni urugvajski napadač igra u fantastičnoj formi od svog dolaska u Brazil, a majstorijom je pokazao da još uvijek nije za penzije i da ima šta da pokaže na terenu.

Suarez se u centru pažnje našao u 56. minuti kada je nakon prekida fantastično iz voleja uspio da zatrese mrežu Bragantina za 2:2, a njegov pogodak postao je glavna tema na društvenim mrežama.

Oglasi

Za Suareza je ovo bio prvi gol u novoj sezoni Serie A, ali i pravi pokazatelj kakvo pojačanje je Gremio dobio.

Gremio je uspio već u 62. minuti da dođe do potpunog preokreta kada je Everton Galdino zabio pogodak za 3:2 i činilo se da će tri boda ostati u Porto Alegreu. Međutim, gosti se nisu predavali.

Bragantino je u 91. minuti odigrao sjajnu akciju, Juninho je asistirao za Borbasa koji pogađa za 3:3 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Što se tiče Suareza od dolaska u Gremio u januaru ove godine u dosadašnjem dijelu sezone u dresu brazilskog kluba uspio je da odigra 19 utakmica, te zabije devet golova i upiše pet asistencija.

Top Komentari

NoSikiriky
El Pistolero! Kakav napadač...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi