Suarez stavio loptu na bijelu tačku, a onda je napravio bruku koja će ga pratiti dok je živ

Iskusni napadač se nije proslavio

Suarez stavio loptu na bijelu tačku, a onda je napravio bruku koja će ga pratiti dok je živ

E. Čaušević

Fudbaleri Gremija sinoć su u velikom derbiju pobijedili Santos sa 1:0 u prvom kolu nove sezone Serije A, a u centru pažnje nakon ove utakmice našao se iskusni napadač Luis Suarez koji se u drugom poluvremenu obrukao izvođenjem penala zbog čega je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Suarez je početkom ove godine iznenadio sve odlukom da napusti Nacional i karijeru nastavi u Brazilu jer su svi očekivali da će u matičnom klubu u Urugvaju iskusni napadač završiti karijeru.

Međutim, nakon što mu je istekao šestomjesečni ugovor on je odlučio da ponovo spakuje kofere jer je dobio ponudu Gremija i bez mnogo razmišljanja otišao je u Brazil.

Odlazak u Gremio ispostavio se kao veoma dobar potez jer Suarez igra u odličnoj formi od dolaska u slavni brazilski klub.

Na 15 nastupa u dresu Gremija uspio je da zabije već osam golova i dodao je četiri asistencije. Međutim, taj učinak mogao je popraviti sinoć u derbiju protiv Santosa, ali se propisno obrukao.

Gremio je uspio da slavi u velikom derbiju protiv Santosa sa minimalnih 1:0, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 44. minuti kada je Joao Pedro zabio jedini pogodak na meču za velika tri boda domaćeg tima.

Oglasi

Domaćini su mogli i do ubjedljivije pobjede jer je početkom drugog poluvremena Gremio došao do penala, a upravo je Suarez bio taj koji je odlučio da izvede kazneni udarac i to je uradio na očajan način.

Suarez je htio šutirati po sredini gola, ali se obrukao svojim udarcem jer je lopta otišla daleko iznad prečke i na tribinu iza koje su razočarani navijači Gremija u čudu gledali promašaj Urugvajca.

Međutim, na Suarezovu sreću taj promašaj mu se na kraju nije osvetio jer je Gremio uspio da sačuva svoju prednost i na kraju pobijedi sa 1:0 i dođe do tri boda.

Gremio je tako na odličan način otvorio novo sezonu brazilske Serije A u kojoj nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja u borbi za prvaka, ali i opstanak.

Top Komentari

NoSikiriky
Da je osam ofulo za mene će uvijek biti najbolja devetka u 21.vijeku.....El Pistolero je zabijao golove kakve Benzema može samo poželiti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi