Nova sezona počela navijačkim divljanjem na stadionu: Specijalci imali pune ruke posla

Vatreno u Brazilu

Nova sezona počela navijačkim divljanjem na stadionu: Specijalci imali pune ruke posla

Haris Zilić

Počela je nova fudbalska sezona u brazilskoj Seriji A. Za mnoge jedna od najinteresantnijih liga svijeta nam sigurno u novoj sezoni donosi dosta uzbuđenja, ali i "vatre" ako je suditi po prvim mečevima.

U prvom kolu snage su odmjerili Gremio i Santos. Domaća ekipa je slavila rezultatom 1:0 u vrlo borbenoj utakmici.

Gol odluke Gremio je postigao u 44. minuti, strijelac je bio Joao Pedro.

Međutim, pomenuta utakmica imala je treće poluvrijeme na tribinama gdje je došlo do žestokog obračuna dvije navijačke grupe.

Domaći navijači su bacali predmete na tribinu gdje su bili navijači Santosa što je izazvalo reakciju gostiju.

Navijači Santosa krenuli su da probiju zaštitnu ogradu koja je razdvajala navijače.

Oglasi

U cijeloj gužvi došlo je do obračuna sa specijalcima i osiguranjem na stadionu, a situacija se nakon nekoliko minuta smirila.

Policija je dodatno razdvojila navijače i odmakla ih još jedan sektor na stadionu.

Pomenute scene iz Brazila možete pogledati OVDJE.

Prema pisanjima pojedinih brazilskih medija, sukob se nastavio i van stadiona, ali kratko je trajalo jer je policija brzo reagovala, a zatim su gostujući navijači pod pratnjom policije napustili okrug stadiona.

Brazilsko prvenstveo je počelo žestoko i nadamo se da će biti sve manje sličnih scena, a sve više "vatre" i dobrog fudbala na samom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi