Prvo je promašio penal, a onda mu se lopta odbila u noge: Nezapamćena bruka Luisa Suareza

To od njega nismo navikli gledati

Prvo je promašio penal, a onda mu se lopta odbila u noge: Nezapamćena bruka Luisa Suareza

E. Čaušević

Gremio je uspio preskočiti prvu stepenicu u Kupu Brazila jer je na svom terenu sa 3:0 pobijedio Ferroviario, a meč je obilježio nevjerovatni Luis Suarez. Iskusni Urugvajac zabio je jedan fantastičan gol, ali nakon toga se i obrukao kao nikada prije.

Iskusni Urugvajac prije skoro godinu dana napustio je Atletico Madrid i vratio se u Nacional gdje je i ponikao, ali je u ovom urugvajskom klubu igrao svega pola godine.

Suarez nije potpisao nastavak saradnje na kraju prošle godine i prihvatio je ponudu brazilskog velikana Gremija s kojim je potpisao ugovor do kraja 2024. godine i brzo se pokazao kao veliko pojačanje.

Iako ima već skoro 37 godina Suarez je i dalje u fantastičnoj formi, a na startu nove sezone u Brazilu na deset utakmica uspio je da zabije već šest golova i doda tri asistencije.

Upravo je Suarez bio u centru pažnje na sinoćnjoj utakmici Gremija i Ferroviarija u kojoj je domaći klub opravdao ulogu favorita i bez problema se plasirao u narednu rundu Kupa Brazila.

Gremio je slavio sa 3:0, a Suarez je u 56. minuti uspio da se upiše u listu strijelaca kada ja pogodio za 2:0. No, prije toga se iskusni napadač itekako obrukao zbog promašenog penala iz prvog poluvremena utakmice.

Oglasi

Domaći klub došao je do penala već u 18. minuti kada je rezultat bio 0:0, a odgovornost s bijele tačke preuzeo je upravo Suarez koji se baš nije proslavio.

Suarezov udarac odbranio je golman gostujućeg kluba, ali se lopta nakon toga ponovo odbila do Urugvajca i svi su očekivali da će on bez problema zatresti mrežu gostiju iz drugog pokušaja.

[twitter]https://twitter.com/DiarioGols/status/1636508596895711233[/twitter]

No, tada se Suarez u potpunosti spetljao i uopšte nije uspio da uputi uddarac kao je to htio, te je odbrana Ferroviarija uspjela na kraju da otkloni opasnost ispred svog gola.

Od Suareza nismo navikli gledati ovakve promašaje, ali kao što smo već naveli on se u drugom poluvremenu uspio iskupiti kada je zabio sjajan pogodak za 2:0.

Golove za Gremio u sinoćnjoj pobjedi postigli su još Bruno Alves i Ferreira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi