Suarez je napravio takav potez da je na teren morala i vojna policija

Lukav je to bio, a zatim je nastao haos

Suarez je napravio takav potez da je na teren morala i vojna policija

S. Mlaćo
Pomalo nevjerovatne scene dolaze iz Brazila. U centru pažnje je naravno urugvajski napadač Luis Suarez koji briljira u dresu svog Gremija.

Ovaj put Gremio je igrao protiv Avenida, te je opravdao ulogu favorita (2:0).  Nakon jednog slobodnog udarca koji je izveo upravo Suarez njegov saigrač Franco Cristaldo je pogodio mrežu rivala i nastao je pravi haos.

Gostujući igrači su se još uvijek raspravljali sa sudijom, a Suarez i društvo su to iskoristili te veoma mudro sve odradili.

Igrači Avenide su potpuno izgubili živce i meta je bio glavni sudija. Krenuli su žestoki verbalni napadi, pa je na teren morala i vojna policija.

Morali su da zaštite sudiju koji je prema svemu sudeći izgubio kompas na ovom meču, pa je veliki broj policijaca sa štitovima morao ostati ispred njega.

Oglasi

Svima je jasno bilo da bi sudija mogao izvući deblji kraj, a i pored ulaska policije igrači Avenide nisu se mogli odmah smiriti.

Kasnije su uspjeli u tome, a meč je završio 2:0.

Gremio je lider u regionalnoj ligi sa 21. osvojenim bodom i nastavio je pobjednički niz. U posljednjih pet utakmica upisao je isto toliko pobjeda.

Prati ga Internacional sa 13 bodova, koliko ima i Ypiranga, dok 12 ima Caxias.

Gremio je dvostruki šampion Serie A, tri puta su osvajali Copa Libertadores te pet puta brazilski Kup. Tu je još ogroman broj drugih trofeja.

Za Suareza je brazilski tim sedmi klub karijere. Pored svog voljenog Nacionala igrao je još za Atletico Madrid, Groningen, Ajax, Liverpool i Barcelonu.

Najbolje dane karijere čuveni Urugvajac proveo je u Barceloni s kojom je osvojio apsolutno sve što je mogao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti