Uzalud sve zvijezde: Večeras se ponovo priča samo o čovjeku imena Luis Suarez
Luis Suarez je večeras pogodio protivničku mrežu dva puta i nastavio je seriju golova (Foto: Screenshot)

Fenomenalni Urugvajac

Uzalud sve zvijezde: Večeras se ponovo priča samo o čovjeku imena Luis Suarez

M. Šljivak

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) nastavio je nevjerovatnu seriju pogodaka u dresu brazilskog Gremija, a večeras je u pobjedi nad Aimoreom od 3:0 protivničku mrežu pogodio dva puta.

Luis Suarez pokazuje da je još uvijek prava klasa od napadača i da su mnogi evropski klubovi napravili grešku što mu nisu ponudili saradnju u prethodnom periodu.

Urugvajac se odlučio na potpis za ekipu Gremija i ako je suditi po početku sezone, on će se u Brazilu nadavati golova jer su i večeras stigla još dva.

Gremio je bez previše problema savladao Aimore s 3:0. Dva od tri pogotka djelo su nevjerovatnog Urugvajca.

Bruno Uvini je u šestoj minuti postigao pogodak za vodstvo Gremija od 1:0, da bi u drugom poluvremenu na scenu stupio 36-godišnji urugvajski napadač.

Prvo je u 62. minuti Suarez iskoristio ubacivanje i glavom je postigao pogodak za 2:0, a zatim je u 86. minuti ukrao loptu protivničkoj odbrani i postigao je gol za konačan rezultat susreta od 3:0.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1621975801968091146[/twitter]

S ova dva pogotka Suarez je došao do brojke od sedam golova u dresu Gremija u pet odigranih susreta. Četiri je odigrao u Gaucho prvenstvo, a jednu u Kupu.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1621975801968091146[/twitter]

Vidjet ćemo kako će se Suarez snaći u nešto jačoj konkurenciji kada počne sezona u Seriji A (16. april), ali za sada iskusni Urugvajac izgleda zaista odlično na terenu.

Podsjetimo, Gremio je povratnik u društvo najboljih brazilskih timova nakon što su bili drugoplasirani u Seriji B prošle sezone.

Gremio je dvostruki šampion Serie A, tri puta su osvajali Copa Libertadores te pet puta brazilski Kup. Tu je još ogroman broj drugih trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi