Griezmann je sinoć izveo 'najprljaviji' potez u karijeri, ali šta tek reći za reakciju sudije...

U Španiji se samo priča o sudijama i čini se sa razlogom

Griezmann je sinoć izveo 'najprljaviji' potez u karijeri, ali šta tek reći za reakciju sudije...

Samir Mlaćo

O sudijama se u španskom prvenstvu mnogo priča. Pravi rat vode Real i Barcelona, a čini se da će ovo biti glavna tema i u narednim danima.

Atletico Madrid je sinoć poražen sa 1:0 od Athletic Bilbao u polufinalu Kupa Kralja, a glavna tema je brutalni start Antoinea Griezmanna.

On je žestoko startovao sa protivnika Oihanu Sanceta, no nije isključen.

Zaista je start bio žestok i Griezmanne je pokazao veliku neopreznost, te nagazio svog protivnika. On je pao, te su mnogi pomislili da je radi o lomu noge.

Nije poznato da li je Griezmanne sve učinio od nemoći na terenu, ili je samo zakasnio sa startom, no dobro je prošao. Nije dobio ni žuti karton, te su mnogi bili u nevjerici.

Prosto ne mogu da vjeruju da sudija za ovo nije pokazao javnu opomenu, a gotovo svi su saglasni da je ofanzivac Atletico Madrida odmah trebao pod tuš, te tako završiti ovaj meč.

Oglasi

Pogledajte u video prilogu kako je to izgledalo

Treba istaći da je Griezmanne i nedavno bio u centru pažnje.

Naime, on je nakon duela Real Madrida i svog Atletica odlučio provocirati rivale, a odmah je uzeo mobitel u ruke. Na mreži X je ostavio kratku poruku i time pokazao zadovoljstvo nakon što je Atletico u posljednjoj minuti postigao pogodak za izjednačenje.

Griezmann je na ovaj način odlučio isprovocirati navijače najvećeg rivala. U tome je i uspio jer su mu odmah stigli brojni odgovori.

U komentarima navijači kraljevskog tima postavljali su sve loše trenutke koje je francuski fudbaler imao u duelima protiv Reala, no to njemu nije bitno i on je ipak taj koji se zadnji smije.

Sigurno je međutim da navijači Kraljeva neće zaboraviti ovu provokaciju Antoinea Griezmanna. Naredni dolazak na Santiago Bernabeu sigurno će biti teži nego što bi to inače bio, a i sada će se naći na udaru navijača Reala koji će se sigurno lako složiti da je zaslužio crveni karton te žestoku kaznu.

Iskusni Francuz je ove sezone u svim takmičenja upisao 34 nastupa uz 18 pogodaka te sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi