U Realu su izgubili živce, smatraju da su sinoć oštećeni za tri jedanaesterca

Kraljevi su pred kraj doživjeli šok

U Realu su izgubili živce, smatraju da su sinoć oštećeni za tri jedanaesterca

Samir Mlaćo

Veliki derbi odigrali su sinoć Real Madrid i Atletico Madrid, a na kraju je završilo 1:1.

Već su Realovci slavili pobjedu, a onda u 93. minuti doživjeli šok. Lorente je donio bod Atleticu, no iz Reala imaju mnogo zamjerki na suđenje.

Smatraju da su itekako oštećeni, te da je glavni sudija Jose Sanchez Martinez mogao čak tri puta pokazati na bijelu tačku. Nije se to desilo, pa su Kraljevi itekako razočarani.

"Prvi je morao dosuditi kada je Saul srušio Lucasa Vasqueza. Očiti penal, sudija je bio savršeno pozicioniran, ali nije svirao, niti mu je na to ukazao VAR. Sramota je da sudije gledaju na drugu strane kod ovakvih situacija", navodi se o objašnjenu na Real Madrid TV.

Za druga dva jedanaesterca smatraju da su trebala biti dosuđena na Judeu Bellinghamu. Nisu, a pojavili su se i video prilozi spornih situacija, pa najbolje da prosudite sami.

Oglasi

Kraljevi sigurno ne bi dizali ovoliku pompu, da su slavili, a sada itekako imaju razloga za nezadovoljstvo.

Ranije su i sami bili na udaru, posebno nakon meča sa Almerijom kada su slavili 3:2. Najglasniji je bio trener ljutog rivala Barcelone Xavi koji je kazao da se svi pravi slijepi, a da vide šta se dešava.

"Potpisujem riječi trenera Almerije Garitana. Ako kaže, šta mislim, kazni će me, ali cijeli svijet je to vodio. Ove stvari nisu normalne.

Oglasi

Vidite šta se dešava... Da nisu neke stvari se desile sada bismo mi imali šest bodova više. To nisu opravdanja, već činjenice. Uz takve sudijske odluke biće teško odbraniti naslov", rekao je nedavno trener Barcelone, te 'zapalio' navijače ljutog rivala.

Na pitanje o prozivkama iz Barcelone sinoć je kratko odgovorio i trener Reala Carlo Ancelotti. Bio je veoma smiren.

"Profesionalac sam i kao takav neću da se spuštam na njihov nivo i pokazujem nepoštovanje prema španskom fudbalu. Ne pitajte me za to više, ne želim da se spuštam na taj nivo jer na tom nivou nema profesionalizma", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid sada na svom kontu ima 58 osvojenih bodova, Girona je na 56, a Barcelona ima 50. Atletico Madrid ima 48.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Kad si navikao na privilegiju, jednakost izgleda kao opresija.
1 0
Delegat
Aaaa cime se sve sluze jbt pa i ovaj trener pametuje ko niko a pokrali sve i svasta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi