Griezmann donio pobjedu Atleticu, ali junak utakmice je bio Jan Oblak
Griezmann je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Atletico se vratio na drugo mjesto

Griezmann donio pobjedu Atleticu, ali junak utakmice je bio Jan Oblak

S. Pašalić

Atletico Madrid je u 24. kolu španske Primere na gostovanju kod Rayo Vallecana stigao do pobjede od 1:0.

Atletico je stigao na gostovanje kod jedne od najlošijih ekipa u ligi nakon dva uzastopna poraza, te sa imperativom pobjede. Rayo Vallecano je od početka utakmice krenuo na gol Atletica i u prvom poluvremenu napravio nekoliko izglednih prilika za gol, ali nisu upjeli doći do vodstva.

Drugo poluvrijeme je Atletico puno bolje odigrao, a u 74 minuti su stigli i do vodstva kada je Morata asistirao, a Aantoine Griezmann pogodio za 1:0. Pokušavao je Rayo stićii do izjednačenja, a odličnu priliku je imao Abdoulaye Ba, ali njegov šut brani Jan Oblak tako da je ostalo 1:0.

Sjajnu utakmicu je odigrao golman Atletica koji je sa šest odbrana imao značajnu ulogu u pobjedi gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto te sada imaju 47 bodova, četiri manje od vodeće Barcelone. Rayo Vallecano se nalazi na 18. mjestu sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi