Griezmann htio snimati dokumentarac o odlasku iz Atletica, a onda klub žestoko reagovao

Morao sve odmah da otkrije

Griezmann htio snimati dokumentarac o odlasku iz Atletica, a onda klub žestoko reagovao

E. Čaušević

Antoine Griezmann prije nekoliko dana je saopštio da će na kraju ove sezone napustiti Atletico Madrid.

Francuski napadač je prošle sezone bio na korak od prelaska u Barcelonu, ali je na kraju odlučio da ostane u Atletico Madridu s kojim je potpisao novi ugovor.

Ipak, samo godinu dana kasnije Griezmann je odlučio da je vrijeme za odlazak, a to je potvrdio u video koji je objavio na svom zvaničnom Facebook profilu.

No, španski mediji prenose da je Griezmann imao drugačije planove kada je u pitanju objava da više neće biti igrač Atletica. Cadena SER je objavila da je čak htio da snimi dokumentarac o odlasku iz ovog kluba.

Griezmann je imao ideju da putem dokumentarca otkrije da napušta Atletico Madrid, ali je sve propalo kada su to saznali čelnici ovog kluba.

Oni su mu zaprijetili i zabranili da snima dokumentarac, te su uspjeli da mu daju do znanja da mora svoje namjere objaviti odmah i da ne smije ništa čekati. Francuz ih je poslušao, te je odmah iste noći objavio video na Facebooku.

"Razočaran sam, nije me briga gdje će Griezmann"

Nije dugo trebalo čekati ni da se oglasi Atleticov prvi čovjek Enrique Cerezo, koji je u izjavi za medije u Španiji izjavio da je razočaran zbog poteza sjajnog napadača, te da ga nije briga gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Više sam razočaran nego ljut. Antoine je imao sjajnu budućnost u našem klubu sa titulama i pobjedama, ali poštujemo njegovu odluku. Odlučio je da se okuša u drugoj sredini i nije bilo mogućnosti da ga uvjerimo u suprotno", izjavio je Cerezo, a onda dodao:

"Gdje će nastaviti karijeru? Ne znam, nije me briga. Nikakvu ponudu nismo dobili dosad. Želja mi je da u novom klubu bude tretiran kao što je godinama kod nas", istakao je predsjednik Atletico Madrida.

Top Komentari

mer12
Koji su debili ovi igraci novog doba pa to je strasno...
0 0
e_jbga
Štakor baletanski...ala couthino Pozz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti