Griezmann objasnio zašto nikada ne bi potpisao za Arsenal
Imao je veliku želju da zaigra u Arsenalu, ali je Wenger ponovo napravio nevjerovatnu grešku

Wenger ga pošteno "preveslao"

Griezmann objasnio zašto nikada ne bi potpisao za Arsenal

E. Čaušević, foto: EPA

Francuski reprezentativac Antoine Griezmann već u januaru mogao bi promijeniti sredinu jer se sve više govori o tome da će napustiti Atletico Madrid.

Griezmann je ljetos bio na pragu transfera u Manchester United, ali se predomislio u posljednji trenutak. Francuski napadač nije želio da napušta Atletico Madrid jer je ovaj španski klub pod suspenzijom za dovođenje novih igrača do januara naredne godine.

Francuz je odlučio da ostane u Atleticu s kojim je potpisao novi ugovor i odbije priliku da zaigra na Old Traffordu. Ipak, sve više se govori o tome da će Griezmann već u januaru spakovati kofere i karijeru nastaviti u Barceloni koja žarko želi ovog napadača.

Međutim, u španskim medijima se danima spominje da je Arsenal pokazao interes za Griezmanna, ali da bi transfer ostvarili tek na kraju sezone. Međutim, Griezmann je odmah odbio tu mogućnost i objasnio zbog čega nikada ne bi potpisao za londonski klub.

"Kada sam bio u Real Sociedadu na ljeto 2013. godine imao sam nekoliko ponuda, ali sam čuo da me želi Arsenal. Rekao sam agentu da sve stopira i da čefa Wengerovu ponudu jer me on uvjeravao da će me dovesti. Čekali smo do posljednjeg trenutka, a onda sam dobio poruku da odustaju od transfera", rekao je Griezmann, te nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čekao sam i čekao, ali su me dobro zeznuli. Ne volim kada mi ljudi nešto obećaju, a onda me prevare. Kasnije mi je agent ponovo rekao da se Arsenal raspituje za mene, ali sam mu poručio da im kaže da me zaborave jer nisam želio ponovo da me prevare. Zbog toga me više ne zanima Arsenal".

Zanimljivo da je tog ljeta kada se Wenger raspitivao za Griezmanna doveo na Emirates Mesuta Ozila kao veliko pojačanje. Isto tako Wenger je odustao od Griezmanna jer je donio odluku da je mnogo bolje rješenje da dovede Yayu Sanoga. Sve ostalo je historija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi