Griezmann: Simeone me napravio igračem kakav sam sada

Francuz zahvalan treneru

Griezmann: Simeone me napravio igračem kakav sam sada

Atletico Madrid u Evropskoj ligi opravdao je status najvećeg favorita za naslov.

Jorgandžije su sinoć s uvjerljivih 3:0 savladale Marseille i donijele u Madrid novi trofej, a meč je obilježio fenomenalni francuski napadač Antoine Griezmann koji je postigao dva pogotka.

Griezmann nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo, a posebno je istaknuo trenera Simeonea.

"Kada sam otišao od kuće sa 14 godina, uradio sam to jer sam želio da osvajam trofeje. Ovo mi je drugi poslije Superkupa Španije i nadam se da će ih biti još", izjavio je Griezmann, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Mnogo sam sretan što sam u ovakvom timu, rastem svaki dan, volim saigrače, navijače... Zahvalan sam i Simeoneu, koji je od mene napravio ovo što sam danas. On je zaista jedan sjajan stručnjak", zaključio je Francuz.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da bi Greizmann karijeru mogao nastaviti u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi