Griezmann: Znam zbog čega tako jako želim osvojiti Zlatnu loptu

Postao bi legenda u Atletico Madridu

Griezmann: Znam zbog čega tako jako želim osvojiti Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann u nekoliko navrata priznao je da mu je velika želja i san da osvoji Zlatnu loptu i bude proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Griezmann je često u pričama igrača koji bi jednog dana s trona mogli skinuti Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a francuski napadač vjeruje da ima predispozicije da bude najbolji igrač svijeta. On je poručio da mu je to san da uradi u dresu Atletico Madrida jer je svjestan da bi mu to u madridskom klubu donijelo status besmrtnosti.

"Osvajanje Zlatne lopte u dresu Atletico Madrida je sada moj san. Znam da bi na taj način ostao upisan u historiji kluba i iskreno se nadam da će me pamtiti po sjajnim igrama. Uvijek sam bio ambiciozan i optimističan i zbog toga vjerujem da jednog dana mogu doći do titule najboljeg igrača svijeta", rekao je Griezmann.

Francuski napadač prije svega želi da dokaže mnogima da mu je mjesto u samom vrhu jer se često osporavaju njegove kvalitete. Također, ukoliko kao igrač Atletica dođe do Zlatne lopte onda će postati prvi fudbaler u historiji ovog kluba koji je to postigao.

Top Komentari

DeroVolk
Ne mozes jarane. Messi, Ronaldo, Modrić, Neymar, Hazard, Mbappe, Salah, De Bruyne, Suarez, Ramos, Levandowski... su samo neki igraci koji su individualno bolji od tebe.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi