Griezmannov gol Barceloni donio pol poziciju pred revanš

Napoli poveo, ali nije uspio slaviti

Griezmannov gol Barceloni donio pol poziciju pred revanš

E. Škorić

Da je ostalo 1:0 za Napoli, Barceloni bi bilo daleko teže u revanšu na Nou Campu.

Barcelona je večeras gostovala u Napulju na San Paolu i nije se pretjerano pokazala, ali ostvario je gostujući tim rezultat koji mu daje pol-poziciju pred odlučujućih 90 minuta osmine finala Lige prvaka.

Katalonci su u svim stilu otvorili meč - kontrolisali su posjed lopte, ali nisu stvarali prilike. Nije bilo prilika ni na drugoj strani, a onda iz prve prave u 30. minuti domaćin poveo.

Dries Mertens je postigao lijep pogodak za veliko oduševljenje na San Paolu. Ter Stegen je samo pogledom ispratio loptu, a Belgijanac prestigao Mareka Hamšika na vječnoj listi strijelaca ovog kluba. Kasnije se i povrijedio, pa je u 52. morao da izađe iz igre.

Do kraja prvog dijela Manolas je imao priliku, ali je šutirao pored gola nakon ubačaja Insignea.

U nastavku očekivano Barca konkretnija nego u prvih 45 minuta, da bi u 57. minuti Antoine Griezmann pogodio na nesebično ubacivanje Semeda.

Napoli je uzvratio, imao je šansu preko Callejona, ali ovaj ne koristi izglednu poziciju, pa puca direktno u Ter Stegena.

Ostalo je 1:1 do kraja i Barcelona će imati i psihološku prednost pred revanš, pošto ne mora da juri od početka rezultat, dok Napolija čeka zaista težak posao u borbi za četvrtfinale. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je Arturo Vidal u završnici dobio dva žuta kartona. Prvo zbog faula, a onda i nepromišjenog poteza kada je glavom krenuo da udari Ruija. Njega, dakle, neće biti u revanšu, kao ni Sergija Busquetsa. Navijače Barce zabrinula je i povreda Piquea u nadoknadi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mer12
Onaj Buskets ili kako se vec zove je namjerno povrijedio Mertensa i to se vidi iz aviona kakav cigan ,da nije primila bi Barca bar tricu , Caljehon pojeo 2 cista gola, plus Isignje
0 6
barcaforever
Zašto bi bilo sramotno, jesi ti gledao ostale utakmice ikad u svom životu, da su uputili 10 udaraca prema golu i na kraju izgubili, to ne bi bilo sramotno? Heee koji si ti pametnjaković... još ti trebaš dosta utakmica da pogledaš i realno da shvatiš šta je nogomet...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi