Groningen uvjerljivo slavio, pogodio i Memišević

Holandska liga, 18. kolo:

Groningen uvjerljivo slavio, pogodio i Memišević

Groningen našeg Samira Memiševića slavio je pobjedu u okviru 18. kola holandske Eredivisie.

Seriju od tri utakmice bez pobjede Groningen je prekinuo savladavši na Heracles s ubjedljivih 3:0, a do prednosti domaći su došli već u 11. minuti golom koji je postigao Memišević, realiziravši jedanaesterac.

Pri minimalnoj prednosti Groningena se ujedno i otišlo na odmor, a na novi gol se čekalo sve do samog finiša utakmice, tačnije do 74. minute kada je na 2:0 povisio Bruns. Isti igrač je samo četiri minute kasnije postigao novi pogodak i postavio, ispostavit će se, konačnih 3:0 na Euroborgu.

Memiševiću je gol protiv Heraclesa bio treći u ovoj sezoni, a njegov tim se nakon ovog trijumfa u Eredvisiji nalazi na 13, poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Top Komentari

niko nikovic
Čovjek briljira u jakoj ligi, često je i u timu kola, a kod Prosinečkog ni na širem spisku.Fuj
3 1
Koba84
Imali smo Hibica i Konjica al ovaj lik je i bice veci od njih dvojca sto jest jest. Mora se pod hitno u repku pozvat. On bez problema moze igrat stopera ili veznog
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi